Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stora överraskningen på statsbesöket – Estelle och Oscar dyker plötsligt upp!

06 maj, 2024, 08:16 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog precis emot kung Frederik och drottning Mary – och plötsligt kikar prinsessan Estelle och prins Oscar fram!
Annons

Nu har de kungliga festligheterna i Stockholm börjat! Kronprinsessan Victoria och prins Daniel tog precis emot kung Frederik och Mary – och alla är uppenbart exalterade.

Estelle & Oscar smygstartar danska firandet – se filmen!Brand logo
Estelle & Oscar smygstartar danska firandet – se filmen!

Alldeles nyss ankom de danska hedersgästerna med kungaskeppet Dannebrog, och sedan väntar en intensiv dag med bland annat lunch på kungliga slottet, möte med statsminister Ulf Kristersson och sedan finalen – galamiddagen på slottet.

Och allt börjar alltså här, med en taggad kunglig kvartett – som också är ett kärt återseende mellan fyra vänner. Kronprinsessparet står ju mycket nära det danska kungaparet och Victoria är dessutom syssling med danska kungen.

Annons
Kronprinsessan Victoria hälsar på kung Frederik
Ett kärt återseende mellan två kungliga kolleger, men också två vänner och sysslingar. Foto:Skärmdump SVT
Kronprinsessan Victoria kindpussar drottning Mary
Kronprinsessan Victoria neg för första gången för Mary, eftersom den sistnämnda nu är av högre kunglig rang. Foto:Skärmdump SVT
Annons

Här dyker Estelle och Oscar upp

Och mitt i alla festligheter får vi också lite oväntat se två andra kungliga ansikten – prinsessan Estelle och prins Oscar kikar ut på balkongen! Självklart med danska flaggor i högsta hugg.

Prinsessan Estelle och prins Oscar viftar med danska flaggor
Prinsessan Estelle och prins Oscar hälsar också det danska kungaparet välkomna. Frederik och Mary är dessutom deras gudföräldrar. Foto:Svensk Damtidning/Johan Söderlund

Att även Estelle och Oscar sett i fram emot besöket - som är historiskt i och med att det är Frederiks och Marys första statsbesök som kungapar - är tydligt. Prinsessan och prinsen började förbereda sig redan i helgen.

Det fick vi se på kungahusets Instagram där vi fått en unik inblick i lillsessans och lillprinsens uppladdning:

Annons

"På Kungl. Slottet är förberedelserna inför det danska statsbesöket i full gång. På måndag anländer Konungen och Drottningen av Danmark – Prinsessan Estelles och Prins Oscars gudföräldrar", gick då att läsa.

På bild fick vi se Estelle och Oscar pyssla med danska flaggor. Troligtvis samma som vi precis såg de vifta med på balkongen.

Svensk Damtidning följer hela det två dagar långa besöket – det här är bara början!

Foto: Skärmdump SVT, TT, Svensk Damtidning/ Johan Söderlund

Annons