Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Just nu! Första bilderna på Victoria – direkt från slottet i Oslo

31 aug, 2019, 12:05 
Prinsessan Ingrid Alexandra konfirmeras i Oslo – och nu har de kungliga gästerna precis anlänt. Men schamanen kommer inte, läs varför här!
Annons

Nu är kronprinsessan Victoria på plats på Det Kongelige Slott i Oslo för sin guddotter prinsessan Ingrid Alexandras konfirmation. Och här är första bilden! Victoria är klädd i lavendelblå chiffong och står på hedersplats tillsammans med de andra faddrarna på gruppbilden.

Kronprinsessan Victoria firar Ingrid Alexandra

Vid sin sida i Slottskapellet har hon den norska kungafamiljen, med Ingrid Alexandras stolta föräldrar kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon i spetsen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kung Felipe har flugit in från Madrid, och kronprinsessan Mary och kronprins Frederik har kommit från Köpenhamn tillsammans med sin son prins Christian, 13. När han plötsligt öppnade slottsfönstret och tittade ut så utbröt stort jubel nere på slottsplatsen.

Annons

Den norska flaggorna fladdrar och slottskapellet är fyllt till sista plats. Det är väldigt många folkdräkter bland gästerna, både på damerna och herrarna.

Märtha Louise får gå ensam – schamanen avslöjar varför

Men det där mötet mellan kronprinsessan Victoria och prinsessan Märtha Louise nya kärlek schamanen, det blir inte av. Han är i USA, ett faktum som han förklarade så här i går kväll på sitt Instagram:

– Jag skulle ha varit där, men jag kan inte, jag måste avsluta inspelningen av min ljudbok. Annars skulle jag ha varit där med ”the fams” (hans smeknamn på den norska kungafamiljen). Men jag kan inte tyvärr och Jag är verkligen ledsen för det hela, men det är OK, I love Ingrid, jag träffar henne senare.

Annons

Prinsessan Ingrid Alexandra är ensam konfirmand i Slottskapellet och får stå framför biskopen helt på egen hand, såna är reglerna för norska tronarvingar. Hela gudstjänsten direktsänds i norsk tv och leds av Oslos biskop Kari Veiteberg och biskop Helga Haugland Byfuglien. Och sedan blir det officiell konfirmationslunch i paradmatsalen på slottet med kung Harald och drottning Sonja som värdar.

Den officiella bilden från Ingrid Alexandras dop.
Det var då! Närmare bestämt 2004. Prinsessan Ingrid Alexandra döptes i Slottskapellet och kronprinsessan Victoria var stolt gudmor.
Prinsessan Ingrid Alexandra i sin nya folkdräkt, konfirmationspresenten från farfar kung Harald och farmor drottning Sonja.
Prinsessan Ingrid Alexandra i sin nya folkdräkt, som hon fått i konfirmationspresent av farfar kung Harald och farmor drottning Sonja.
Annons

Konfirmationspresenter blir det förstås, varav en gigantiskt stor. Det är regeringens gåva, de har givit dagens huvudperson ett helt naturreservat: Hengsåsens Naturreservat som från och med i dag byter namn till Prinsessåsens Naturreservat  Det ligger på Bygdøy utanför Oslo, mycket passande granne med Dronningberget och Kongeskogen.

Prinsessan Ingrid Alexandras konfirmationspresent från regeringen: ett naturreservat.
En liten del av den stora presenten.
De senaste dagarna har de som velat kunna skriva lyckönskningar i de böcker som har lagts ut på slottet.

Foto: TT.

Annons