JUST NU: Frederik i skidolycka – fick flygas hem för operation

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik

Oroväckande nyheter från Danmark: kronprins Frederik har varit i en olycka!Han fick flygas hem för operation.

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary fattade i fjol ett kontroversiellt beslut för sin familj. Tillsammans med barnen Christian, Isabella, Vincent och Josephine packade de väskorna och flyttade från Danmark till Schweiz.

Det var också där Frederik var när olyckan var framme. Det är det danska kungahuset som själva skickat ut en kommuniké om händelsen.

Kronprins Frederik i olycka

“Hans kungliga höghet kronprinsen ådrog sig förra veckan en mindre skada i vänster axel i samband med en skidtur i Schweiz. Kronprinsen blev därför i dag undersökt och behandlad på Rikssjukhuset i Köpenhamn”, skriver det danska kungahuset på sin hemsida,

Operationen beskrivs som “okomplicerad” och ska ha gått som planerat, utan några komplikationer.

“Axelskadan påverkar inte kronprinsens officiella program”, skriver det danska kungahuset.

Lever i Schweiz

Frederik och Mary äger en trevlig fjällstuga i Schweiz. Efter flytten till den lyxiga skidorten Verbier har paret valt att dela upp sina liv i två separata delar. Kronprinsen kommer att pendla mellan sina kungliga åtaganden i Danmark och familjen i Schweiz.

Mary tar huvudansvaret för barnen, som skrivits in på den välrenommerade internatskolan Lemania-Verbier International School.

Frederiks hälsa har varit på tapeten flera gånger – trots att han levt ett aktivt liv med mycket fysisk aktivitet. I fjol rapporterades det att han hade problem med knäna, året dessförinnan fick han operera ryggen på grund av ett diskbråck. Och 2016 drog han på sig en fraktur i nacken när han hoppade trampolin.