Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

JUST NU: Furst Albert är i Sverige – utan Charlene

05 maj, 2022, 13:14 
Furst Albert
Partyfursten är i stan med omsusade hertiginnan – men Charlene är inte med.
Annons
Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste vetaBrand logo
Charlenes hälsa & äktenskap: 3 saker du måste veta

Furst Albert är i Sverige!

Vid lunchtid i dag dök han upp i Göteborg – tillsammans med hertiginnan av York, mer känd som Fergie – exfru till brittiske prins Andrew.

Av Alberts sjukdomsdrabbade hustru Charlene, 44, syntes inga spår.

Furst Alberg med Sarah Ferguson Hertiginnan av York, även kallad Fergie
Plötsligt händer det: Albert och Fergie – i en fiskehamn i Långedrag!

Det betyder att furst Albert missade kronprinsessan Victoria med bara några timmar – hon var ju i Göteborg hela dagen i går.

Annons

Men i dag har hon annat för sig. Något kungligt supermöte blir det inte, trots att furst Albert är i Sverige för att ta emot pris för sitt engagemang för Victorias hjärtefråga – världens hav.

På vår raka fråga om de båda kommer att träffas under furst Alberts besök svarar hovets informationschef Margareta Thorgren kort och gott:

– Nej.

Kronprinsessan Victoria Furst Albert
Kronprinsessan Victoria och furst Albert har setts en hel del genom åren.

Det är svenskgrundade djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation som har bjudit in Monacos 64-årige furste till Sverige och anledningen är mycket glansfull:

Vid kvällens smokingfest på Börsen i Göteborg kommer han att få ta emot deras årliga pris.

Det bor nämligen en högt respekterad klimatkämpe i furst Albert, och sin stora hjärtefråga, den om framtiden för världens hav, delar han alltså med kronprinsessan Victoria.

Annons
Furst Albert med The Perfect World Foundation
Furst Albert rivstartade sitt Sverigebesök vid lunchtid med att inviga The Perfect World Foundations havsprojekt Project Ocean som bärgar spöknät ur haven.

Under årens lopp har Albert donerat närmare en miljard svenska kronor till olika miljöprojekt, genom sin organisation Prince Albert II of Monaco Foundation.

Efter prisutdelningen i kväll blir det party och furst Albert kan se fram emot att få festa loss med hertiginnan Fergie och svenska kändisar som Victoria Silvstedt, Charlotte Perrelli och Jennifer Brown.

Victoria Silvstedt på gala klädd i rosa
Victoria Silvstedt står på gästlistan till kvällens kungliga fest.

The Perfect World Foundation hyllar furst Albert

Kvällens stolta pristagare furst Albert är i celebert sällskap – bland dem som har fått det här priset tidigare hittar man både Sir David Attenborough, schimpansforskaren Dame Jane Goodall och vår egen Greta Thunberg.

Foto: TT.

Annons