JUST NU: Här opererades kungen – bilderna avslöjar

JUST NU: Här opererades kungen – bilderna avslöjar

Nu kan Svensk Damtidning avslöja var kungens operation ägde rum.

Under måndagen genomförde kung Carl Gustaf sin planerade hjärtoperation. Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftade sedan för Svensk Damtidning att allt gått bra.

Kungen har hjärtopererats! Hans första ord efter ingreppet
0:22

Efter reklamen: Kungen har hjärtopererats! Hans första ord efter ingreppet

(0:22)

Slå på ljud

– Vi har samtalat med livmedikus Viveka Frykman Kull som informerat oss om att operationen gått väl och enligt plan. Drottningen har hälsat på kungen efter operationen. Kungen hälsar och tackar för allt stöd och den värme som han känner att han fått, sa hon.

– Kungen är fortfarande kvar på sjukhuset och precis som innan har vi valt att inte gå in på vilket sjukhus han befinner sig på, eller hur länge han stannar där.

Här opererades kungen

Nu kan Svensk Damtidning avslöja att kungens operation genomfördes på Nya Karolinska i Solna, där även en svart Säpobil skymtats utanför under dagen.

Eskorterad av Säpo lämnade han under eftermiddagen med hovstallets bil.

Kung Carl Gustaf opererades på Nya Karolinska i Solna

Kungens operation genomfördes på Nya Karolinska i Solna.

Ola Axman

Kungens livmedikus Viveka Frykman Kull övervakade kungens operation och kommer nu även se till så att rehabiliteringen går som den ska.

– Kungen kommer behöva vara i stillhet och ha en återhämtningstid på ungefär 14 dagar. Programmen för kungens del som varit inplanerade är skjutna på framtiden, fram tills den 3 mars, säger Margareta Thorgren.

Svart Säpobil utanför Karolinska

Säpo utanför Nya Karolinska.

Foto: Ola Axman