Just nu! Hovet stänger middagen på slottet

Just nu! Hovet stänger middagen på slottet
I morgon torsdag firas drottning Silvias Childhood med en stor smokingmiddag på slottet. Ett middag som hovet i dag plötsligt stängde för all mediabevakning.
Annons

I morgon går jubileumsfirandet in på upploppet för drottning Silvias barnrättsorganisation World Childhood Foundation. Detta firas med en stor smokingmiddag på Kungliga slottet i Stockholm, med kungen, drottningen, prins Carl Philip och prinsessan Sofia som värdar. Styrelserna och Childhood-cheferna från USA, Brasilien, Tyskland och Sverige är i Stockholm och står alla på gästlistan.

Annons

Planen var att Svensk Damtidning skulle uppmärksamma denna middag, men i dag kom plötsligt beskedet att planerna i sista stund hade ändrats. Ingen fotograf släpps in.

Svensk Damtidning har varit i kontakt med hovet som inte har någon ytterligare information om bakgrunden till beslutet.

Annons

– Det var planerat att bland annat TT:s fotograf skulle vara på plats, men efter några turer under dagen så togs det fototillfället bort, säger Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning.

Under dagen i morgon håller World Childhood Foundation även sitt så kallade Annual Meeting på slottet, en heldag som alltså avslutas med denna middag.

– Vi har arbetat fram en ny strategi och det är bland annat den som ska presenteras, säger Åsa Andreasson Åkerström som är kommunikationsansvarig på Childhood.

Är detta finalen på ert firande?

– Nej det dröjer tre veckor, till utdelningen av vårt nya stora Childhoodpris. Nu är det klart att prinsessan Madeleine kommer att vara med, och det blir antingen hon eller drottningen som delar ut priset.

Annons

Prinsessan Madeleine på Nobelfesten

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Just nu! Hovet stänger middagen på slottet”

  1. Angelika skriver: 21 november, 2019

    Detta är ju ett helt privat engagemang och jag antar att middagen betala av Child Hood. Så varför skulle den vara öppen för allmänheten om inte C H ser ett bra tillfälle för att locka presumtiva givare. Används inte för mycket till middagar mm som inte har till syfte att ge överskott till organisationen. Betalas denna gala av de inbjudna.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar