Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Just nu! Hovet stänger middagen på slottet

20 nov, 2019, 16:06 
I morgon torsdag firas drottning Silvias Childhood med en stor smokingmiddag på slottet. Ett middag som hovet i dag plötsligt stängde för all mediabevakning.
Annons

I morgon går jubileumsfirandet in på upploppet för drottning Silvias barnrättsorganisation World Childhood Foundation. Detta firas med en stor smokingmiddag på Kungliga slottet i Stockholm, med kungen, drottningen, prins Carl Philip och prinsessan Sofia som värdar. Styrelserna och Childhood-cheferna från USA, Brasilien, Tyskland och Sverige är i Stockholm och står alla på gästlistan.

Planen var att Svensk Damtidning skulle uppmärksamma denna middag, men i dag kom plötsligt beskedet att planerna i sista stund hade ändrats. Ingen fotograf släpps in.

Svensk Damtidning har varit i kontakt med hovet som inte har någon ytterligare information om bakgrunden till beslutet.

– Det var planerat att bland annat TT:s fotograf skulle vara på plats, men efter några turer under dagen så togs det fototillfället bort, säger Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning.

Under dagen i morgon håller World Childhood Foundation även sitt så kallade Annual Meeting på slottet, en heldag som alltså avslutas med denna middag.

Annons

– Vi har arbetat fram en ny strategi och det är bland annat den som ska presenteras, säger Åsa Andreasson Åkerström som är kommunikationsansvarig på Childhood.

Är detta finalen på ert firande?

– Nej det dröjer tre veckor, till utdelningen av vårt nya stora Childhoodpris. Nu är det klart att prinsessan Madeleine kommer att vara med, och det blir antingen hon eller drottningen som delar ut priset.

Prinsessan Madeleine på Nobelfesten

Foto: TT.

Annons