Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

JUST NU: Kung Harald plötsligt sjuk – hovet bekräftar

31 jan, 2024, 10:09 
Pernilla Albinsson
På grund av sjukdom tvingas den norska kungen stå över veckans arbetsuppgifter.
Annons

Det norska hovet meddelar under onsdagen att Kung Harald har blivit sjuk i en luftvägsinfektion. Han sjukanmäls nu och kommer att stå över de jobb som var planerade till slutet av denna vecka. Istället blir det kronprins Haakon som genomföra över kungens uppgifter.

Bekräftat: Frederik & Mary till Sverige! • Därför stoppas barnen från att träffa Kate • ”Fergie” bryter tystnaden efter cancerbeskedet – 3 kungliga snackisar från vecka 4!Brand logo
Bekräftat: Frederik & Mary till Sverige! • Därför stoppas barnen från att träffa Kate • ”Fergie” bryter tystnaden efter cancerbeskedet – 3 kungliga snackisar från vecka 4!

De senaste åren har kung Harald fått kämpa en del med sin hälsa. Under 2023 tvingades han läggas in på sjukhus flera gånger på grund av en infektion som behövde behandlas. Dessutom fick han Corona för andra gången under hösten och sjukskrevs även då från sina uppgifter.

Inga planer på att trappa ner

Trots sina tvister med hälsan har kung Harald än så länge inga planer på att lämna över tronen till sin son kronprinsen. Efter att den danska drottningen Margrethe abdikerat fick den norska kungen frågan om han hade samma tankar, något han dementerade:

– Nej, det har jag inte riktigt. Jag vidhåller det jag har sagt hela tiden, jag har avlagt en ed till Stortinget och det varar livet ut, säger kung Harald enligt norska NRK.

Annons