Kungafamiljen har anlänt till Global Child Forum – se bilderna!

Kungaparet, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Sofia deltar i dag vid Global Child Forum på Kungliga slottet. Och vilken överraskning att holländska prinsessan Laurentien dök upp som dagens hedersgäst!

Nu har kungafamiljen precis anlänt till det tionde Global Child Forum i Rikssalen tillsammans med sin hedersgäst, den holländska prinsessan Laurentien. Det är bara prins Carl Philip och mammalediga prinsessan Madeleine som saknas.

– Mycket görs för barn, men vi måste göra mer! sa kungen med stort eftertryck i sitt välkomsttal och nu väntar nio intensiva timmar med fullt fokus på barnrättsfrågor.

Se filmen när kungen talar!

Kronprinsessan Victoria har vårrosa och prinsessan Laurentien som är känd för sin lite tokiga klädstil sticker ut i glad 1970-talsblommig byxdress.

Rikssalen är fylld till sista plats. Från politiker, beslutsfattare, vd:ar och FN-experter till Victorias kusin Patrick Sommerlath och moderatorn Lydia Cappolicchio i eldrött.

Läs mer: Detta bar Victoria på senaste uppdraget – här köper du hennes outfit

Prinsessan Laurentien och prinsessan Sofia.

Prinsessan Laurentien, 51, är känd för sin kamp för alla barns rätt att lära sig läsa. Hon bor i Haag och är gift med kung Willem-Alexanders bror prins Constantijn, 48, fyra i den nederländska tronföljden.

Prinsessan Laurentien har tre barn, Eloise 15, Claus-Casimir, 14, och Leonore, 11 (namne med prinsessan Madeleines dotter Leonore, 4!).

– Global Child Forum hålls varje år på olika platser i världen. Tidigare forum har hållits i Kuala Lumpur, Pretoria, Sao Paulo och Dubai, och drottningen och jag har haft glädjen att vara med på alla, säger kungen.

Kungaparet grundade Global Child Forum 2009, eftersom de saknade ett forum för att diskutera barns rättigheter.

Hela forumet streamas på Global Child Forums hemsida, se hela livesändningen här! 

Läs mer: Det här ska kungaparet göra i Japan

Foto: IBL