Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Just nu: Kungafamiljen på plats vid riksmötets öppnande

12 sep, 2017, 12:35 
Se första bilderna!
Annons

Idag går startskottet för riksdagens nya arbetsår och som vanligt ska kungen förklara riksmötet öppnat. Dagen inleds med en gudstjänst och kungaparet, kronprinsessparet, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine gjorde precis entré utanför Storkyrkan. Svensk Damtidnings reporter Helena Wiklund bevakar dagens ceremonier på plats.

Hon berättar att Carl Philip, som ju är nybliven tvåbarnspappa, verkar vara på extra bra humör och att han och Madeleine småpratar hela tiden. På drottningens huvud sitter dagens glammigaste hatt och hela familjen vinkade avslappnade när de gick in i kyrkan. Intresset för riksmötets öppnande är stort och många människor står samlade utanför kyrkan för att få en glimt av politiker och kungligheter.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Dagens program fortsätter sedan i riksdagen och ikväll väntar en föreställning på Stockholms konserthus.

Foto: IBL

Annons