Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Just nu! Kungen är tillbaka på jobbet – trots hostan

05 mar, 2019, 12:55 
En sjukdag. Det var vad kungen kunde kosta på sig. Nu har en av vårens viktigaste resor dragit i gång.
Annons

I morse landade kungen och drottningen i Bryssel och det är ett intensivt program som väntar. Hosta eller inte, kungen har en kalender som är stenhårt planerad ett år i förväg och hela EU står redo att ta emot.

Programmet rivstartade hos EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker och fortsatte med presentation av EU:s klimatstrategi.

Kungaparet i Bryssel, kungaparet med Jean-Claude Juncker, orförande för EU-kommissionen.
Hjärtligt när kungaparet mötte Jean-Claude Juncker, orförande för EU-kommissionen.

Sedan väntar Europeiska rådets ordförande Donald Tusk, EU:s talman, Brexit-förhandlaren Michael Barnier och en rad svenska EU-parlamentariker. Hela sju möten ska kungaparet hinna med under sina 30 timmar i Belgiens huvudstad.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kungaparet i Bryssel med Europeiska rådets ordförande Donald Tusk.
Kungaparet med Europeiska rådets ordförande Donald Tusk.

– Det är ett stort och viktigt besök. Kungaparet ska få en djupare inblick i EU-arbetet och det är ambassadör Lars Danielsson som är värd. Kungen och drottningen ska besöka olika representanter i EU, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons

Arbetslunch på hög nivå!

Just nu arbetslunchar kungaparet med EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström och ett antal höga dignitärer och i kväll är de hedersgäster vid middagen på svenska residenset, där ambassadör Lars Danielsson är värd.

Ambassadör Lars Danielsson med sin fru Gunilla von Utfall.
I kväll har Lars Danielsson kungaparet på middag. Här med sin fru Gunilla von Utfall.

Det var i söndags som kungen var tvungen att kasta in handduken och lämna återbud till biskopsvigningen i Uppsala domkyrka. Detta för att hämta krafter och repa sig från den besvärliga hosta som han dragits med i snart en månad.

 – Han har ju varit förkyld i flera veckor, vilket nog inte har undgått någon, och han behövde tid att återhämta sig, förklarar Margareta Thorgren.

Kungen är nästan aldrig sjuk! Så det var många som blev oroliga när han plötsligt uteblev från sitt uppdrag.
Kungen är nästan aldrig sjuk! Så det var många som blev oroliga när han plötsligt uteblev från sitt uppdrag.

Läs mer:

Foto: TT

Annons