Just nu! Mary och Frederik kallas hem till drottningen

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik
Danska hovet har drabbats av coronakrisen. Nu går danska hovet ut med ett pressmeddelande om Mary och Frederik och deras barn.
Annons

Danska kronprinsfamiljen har befunnit sig mitt i coronakrisens epicentrum i Schweiz, men nu meddelar danska hovet att kronprinsessan Mary och kronprins Frederik lämnar Schweiz med sina barn prins Christian, 14, prinsessan Isabella, 12, och tvillingarna Vincent och Josephine, 9.

Annons

– Med bakgrund av det skarpa läget i Danmark när det gäller hanteringen av det växande utbrottet av COVID-19 har kronprinsparet beslutat att familjen reser hem från Schweiz, säger danska hovets kommunikationschef Lene Balleby.

– Kronprinsparet känner att det är mest naturligt att vända hem och stå tillsammans med danskarna i en tid som kräver mycket av alla, och där vi alla har ett ansvar att ta hand om varandra.

Annons
Danska kronprinsfamiljen lämnar Schweiz i förtid på grund av corona-utbrottet.
Nu blir det akut hemresa för den danska kronprinsfamiljen.

Corona-krisen: Mary och Frederik lämnar Verbier

Planen var att familjen skulle ha stannat fram till påsk, i början av april, men nu tas barnen ur privatskolan Lemania-Verbier en månad tidigare än planerat, säger Lena Balleby:

– Deras skolvistelse blir således avbruten i förtid, och när de offentliga institutionerna öppnar i Danmark igen kommer alla fyra barnen att fortsätta sin skolgång på Tranegårdskolen i Gentofte.

Mary och Frederik tar barnen ur privatskolan Lemania-Verbier i Verbier med omedelbar verkan.
Mary och Frederik tar barnen ur privatskolan i Verbier med omedelbar verkan. Och hemma i Danmark är alla skolor stängda.
Annons

Foto: TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Just nu! Mary och Frederik kallas hem till drottningen”

 1. EwaW skriver: 13 mars, 2020

  Nu är det väl ändå så att många fler konstaterade coronafall finns i Österrike än i Schweiz så Mary och Frederik har inte befunnit sig i något centrum direkt.
  Ja jag vet att Italien är hårdast drabbat.


  1. MF skriver: 13 mars, 2020

   EwaW Österrike har 504 Coronafall och här i Schweiz har vi 1137 sjuka för tillfället. Så det är betydligt fler i Schweiz som drabbats som jag ser det…


 2. Birthe Vejrum skriver: 13 mars, 2020

  Og her ser Mary jo ud, som dem smukke modne kvinde hun jo er! 🙂


 3. josefin skriver: 13 mars, 2020

  Schweiz i epicentrum – den var rolig den.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar