Just nu! Mary och Frederik kallas hem till drottningen

Kronprinsessan Mary och kronprins Frederik

Danska hovet har drabbats av coronakrisen. Nu går danska hovet ut med ett pressmeddelande om Mary och Frederik och deras barn.

Danska kronprinsfamiljen har befunnit sig mitt i coronakrisens epicentrum i Schweiz, men nu meddelar danska hovet att kronprinsessan Mary och kronprins Frederik lämnar Schweiz med sina barn prins Christian, 14, prinsessan Isabella, 12, och tvillingarna Vincent och Josephine, 9.

– Med bakgrund av det skarpa läget i Danmark när det gäller hanteringen av det växande utbrottet av COVID-19 har kronprinsparet beslutat att familjen reser hem från Schweiz, säger danska hovets kommunikationschef Lene Balleby.

– Kronprinsparet känner att det är mest naturligt att vända hem och stå tillsammans med danskarna i en tid som kräver mycket av alla, och där vi alla har ett ansvar att ta hand om varandra.

Danska kronprinsfamiljen lämnar Schweiz i förtid på grund av corona-utbrottet.

Nu blir det akut hemresa för den danska kronprinsfamiljen.

Corona-krisen: Mary och Frederik lämnar Verbier

Planen var att familjen skulle ha stannat fram till påsk, i början av april, men nu tas barnen ur privatskolan Lemania-Verbier en månad tidigare än planerat, säger Lena Balleby:

– Deras skolvistelse blir således avbruten i förtid, och när de offentliga institutionerna öppnar i Danmark igen kommer alla fyra barnen att fortsätta sin skolgång på Tranegårdskolen i Gentofte.

LÄS MER: Därför tvingas Frederik ta över som regent

Mary och Frederik tar barnen ur privatskolan Lemania-Verbier i Verbier med omedelbar verkan.

Mary och Frederik tar barnen ur privatskolan i Verbier med omedelbar verkan. Och hemma i Danmark är alla skolor stängda.

LÄS MER: Frederik svarar på kritiken – efter lyxflytten med Mary

Foto: TT.