Just nu! Mette-Marit umgicks med Jeffrey Epstein

kronprinsessan mette-marit

Norska tidningen Dagens Næringsliv avslöjar nu att kronprinsessan Mette-Marit ska ha umgåtts med skandalomsusade och nu avlidne miljardären Jeffrey Epstein flera gånger, under 2011 till 2013.

Den amerikanska miljardären Jeffrey Epstein, som prins Andrew tidigare har blivit sammankopplad med, hittades avliden i häktet i augusti i år efter att ha åtalats för trafficking och sexuellt utnyttjande av minderåriga flickor i juni. Nu skriver den norska tidningen Dagens Næringsliv att Mette Marit vid flera tillfällen har umgåtts med Epstein.

Den norska kronprinsessan ska ha träffat Jeffrey Epstein vid flera tillfällen mellan 2011 och 2013, trots att Epstein redan 2008 dömts för att ha köpt sexuella tjänster av en 14-årig flicka. Mette-Marit menar dock att hon inte kände till Epsteins förflutna.

– Jag borde ha ha undersökt Epsteins förflutna och beklagar att jag inte gjorde det, säger Mette-Marit till tidningen.

Träffats i Oslo och hemma hos honom

Det norska hovet bekräftar för tidningen att Mette-Marit ska ha träffat miljardären både utomlands i hans hem, och i Oslo.

– Under perioden som kronprinsessan hade kontakt med Epstein, var hon inte medveten om omfattningen och arten av de kriminella förhållandena som han hade erkänt och försonad för. Naturligtvis var kronprinsessan inte heller medveten om de brott som senare avslöjades, säger norska hovets kommunikationschef, Guri Varpe, till tidningen.

Foto: TT