JUST NU: Nya beskedet – så mår prins Joachim efter hjärnblödningen

Prins Joachim och prinsessan Marie

Prins Joachim drabbades av en hjärnblödning.Nu har fått vi ny information från hovet.
Bildextra! Victoriadagen genom åren
Slå på ljud

Prins Joachim drabbades av en hjärnblödning när han var på semester i franska Toulouse. Han fördes med ilfart till sjukhus där han vårdats sedan dess, med hustrun prinsessan Marie vid sin sida.

Nu har det danska hovet skickat ut ny information om 51-åringens hälsa. Och det är positiva nyheter!

“Efter de senaste dagarnas inläggning och behandling på intensivavdelningen är det nu läkarnas bedömning att prins Joachim inte får fysiska följder eller andra men som en följd av blodproppen”, skriver hovet.

Prins Joachim – så mår han nu

Prins Joachim och prinsessan Marie

Joachim uppges må efter omständigheterna bra.

“Blodproppen i hjärnan har att göra med en plötsligt bristning av en artär, och sjukhusets vårdpersonal gör bedömningen att risken för upprepning är mycket liten när artären väl läkt. Prins Joachim väntas snart bli flyttad från intensivavdelningen, men kommer även i fortsättningen att vara inlagd.”

Hovet ber medierna att ge Joachim och Marie lugn och ro – samtidigt som de också skickar med ett tack för alla lyckönskningar.

“Prins Joachim och prinsessan Marie vill gärna tacka för stödet och de varma hälsningar som de har fått de senaste dagarna. Det betyder mycket. Och hennes majestät drottningen tackar varmt för all sympati som visats den kungliga familjen”, skriver hovet.