JUST NU: Nytt besked om Joachim efter stroken

Joachim har det tufft just nu.
Prins Joachim fick en stroke under sin semester i Frankrike. Nu har det som vi befarat inträffat – planen görs om!
Annons

Prins Joachim drabbades av en stroke när han var på semester i franska Toulouse. Han fick föras till sjukhus och placerades på intensivavdelningen, som han fick lämna ungefär en vecka senare.

Då hade vi fått läsa ett positivt besked från det danska hovet.
Annons

“Efter de senaste dagarnas inläggning och behandling på intensivavdelningen är det nu läkarnas bedömning att prins Joachim inte får fysiska följder eller andra men som en följd av stroken”, skrev hovet i en kommuniké.

Prins Joachim – nytt besked efter stroken

Joachim har det tufft just nu.
Joachim har det tufft just nu.

Den 1 september skulle Joachim börja på sitt nya jobb på den danska ambassaden i Frankrike. Det har dock inte sagts något nytt om saken efter att stroken slog till. Fram tills nu.

Hovet har meddelat att Joachim inte kommer att kunna jobba på plats på ambassaden. Istället har man gjort om planen för att kunna tillgodose prinsens behov.

Annons

– Enligt läkarnas anvisningar kommer inledningen på prinsens jobb att skötas med lugn och ro, först med hemmaarbete, som ju också är helt i linje med den generella arbetssituationen i Paris på grund av covid-19, säger det danska hovet till tidningen Billed-bladet. 

 

 

“Det är omöjligt”

Journalisten Flemming Mønster drabbades själv av en stroke för två år sedan. Han har, som tidigare strokepatient, uttalat sig om huruvida Joachim kommer att vara redo till 1 september.

Annons

– Utifrån mina erfarenheter och all fackkunskap jag fick från läkarna och terapeuterna, så vill jag säga att det är omöjligt. Det går inte, har Flemming sagt till Se og hör.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “JUST NU: Nytt besked om Joachim efter stroken”

 1. charlotte skriver: 27 augusti, 2020

  Det kommer nog att bli en ganska jobbig tid för Joachim och prinsessan Marie. Det var väl detta som oroade J mest att inte kunna tillträda sin tjänst som planerat.


 2. charlotte skriver: 27 augusti, 2020

  Det kommer nog att bli en ganska jobbig tid för Joachim och prinsessan Marie. Det var väl detta som oroade J mest att inte kunna tillträda sin tjänst som planerat.


 3. Britta Bretz skriver: 27 augusti, 2020

  Låt honom vara ifred


 4. BrittaBretz skriver: 27 augusti, 2020

  Finns det ingen journalist på sv.d.som har en gnutta humor?
  B.B.


 5. Birthe Vejrum skriver: 28 augusti, 2020

  I dag bliver Prins Nikolai 21 år. Og der er flotte nye billeder af den unge mand.
  Til info for alle kremtende/knorrande svenskere så er Nikolai økonomisk uafhængig – han tjener gode penge som model for de internationale modehuse – og er flyttet fra farmors lejlighed på Amalienborg til én købt for egne penge.


  1. Anna skriver: 28 augusti, 2020

   Så bra, något för svenska kungafamiljen att ta efter! Sofia kan ju bli underklädesmannekäng (igen) så kanske hon och C P kan köpa ett eget boende så småningom. C P kanske kan bli Formel 1-förare…? Låt dem inspireras av våra grannar i söder!
   Är dock lite förvånad över att dina idoler Harry och Meghan inte kommit på samma idé…


  2. Camilla skriver: 31 augusti, 2020

   Med andra ord har Nikolai gjort en Sofia…fast med kläderna på.


 6. Eva H. skriver: 28 augusti, 2020

  Snälla ni, låt människan tillfrisknad utan allt grävande i sjukdomens/tillfrisknandes förlopp ! Ni påminner om de som trängs runt olycksplatser med mobiler i högsta hugg.


  1. Ulla Lundell skriver: 31 augusti, 2020

   Jag håller med Eva H låt prins Joachim vara ifred, och få tillfriskna i sin egen takt lugn och ro och hjälp av de som kan hjälpa honom tillbaka.

   Ulla


 7. Lotta skriver: 28 augusti, 2020

  Jag fick en stroke när jag var 29 år, det var svårt eftersom min son var två år. Tack till nerolologin i Umeå. Bror ta det lugnt, fyll dit liv med Sofia


 8. Chris skriver: 28 augusti, 2020

  Om hon behöver en frizon där hon inte behöver använda sin titel är det kanske ett tecken på att tiden är mogen för att kliva av för gott och avsäga sig titlarna…? Men det är klart, då skulle människor inte längre stå på rad, buga och bocka…det är lätt att säga att privilegier inte betyder något när man inte riskerar att mista dem. Och som alla uppkomlingar verkar S bry sig om titulaturen mer än de infödda…jfr Silvia och C G.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar