JUST NU: Nytt besked om kung Harald efter akutinläggningen!

kung harald på sjukhus sonjas oro

Kung Harald blev akut inlagd på sjukhus på grund av andningsbesvär.Nu har hovet kommit med ett nytt besked.

Kung Harald befann sig på Kungsgården när han plötsligt fick svårt att andas. Han blev förd med ilfart till sjukhuset, samtidigt som det norska hovet skickade ut en kommuniké.

“Kungen blev idag inlagd på Rikshospitalet. Orsaken var tung andning. Kungen utreds nu. Covid-19 är redan uteslutet”, skrev det norska hovet i ett uttalande.

Nytt besked om kung Harald

Men redan samma dag fick vi ett lugnande besked från Haralds livskamrat, drottning Sonja.

– Jag har träffat honom på sjukhuset och det går bra. Så han är på benen snart, sa drottning Sonja när hon kom till Maihaugen i Lillehammar för att besöka sitt gamla barndomshem.

Och Harald mår bevisligen bättre. I ett nytt pressmeddelande skriver det norska hovet att kung Harald har blivit utskriven från sjukhuset i Oslo.

“Sjukhuset fortsätter med utredningen och kungen är sjukskriven till och med 4 oktober”

Hovet har officiellt meddelat kronprins Haakon tagit över kung Haralds plikter på tillfällig basis. Det är han van vid, eftersom han fick kliva in förra gången kungen insjuknade, för ett halvår sedan.

Harald har tvingats vistas på sjukhus flera gånger, men han har verkat vara pigg den senaste tiden. Ambulansfärden i fredags kom inte ens ett dygn efter att han tillsammans med Haakon var med på det kungliga skeppet Norges sista åktur för säsongen. De bordade skeppet från Dronningen i Oslo, och det fanns då inga som helst tecken på att kung Harald inte skulle vara fullt frisk.