JUST NU: Nytt beslut – Löfven stoppar Victoria

Stefan Löfvens nya restriktioner påverkar Victoria.

Stefan Löfven har infört hårda restriktioner med anledning av coronaviruset.Nu blir kronprinsessan Victoria direkt påverkad.

Victoriadagen är en av det svenska kungaårets höjdpunkter. I år 2020 skulle Victoriadagen äga rum 14 juli på Slottsporten, den nya spelplatsen vid Borgholms Slott. Det var tänkt att bli en folkfest med många besökare och artistuppträdanden från bland andra Melodifestivalen-vinnarna The Mamas.

Men coronaviruset, covid-19, innebär att vi alla får lägga om våra planer. Även arrangörerna till Victoriadagen.

Coronaviruset: Stefan Löfven stoppar Victoria

Stefan Löfvens nya restriktioner påverkar Victoria.

Stefan Löfvens nya restriktioner påverkar Victoria.

I dag torsdag höll Stefan Löfven en pressträff om statusen i landet. Han meddelade att Sverige fortsätter vara i ett slags beredskapsläge.

– Jag önskar att jag kan säga att det här är över och att vi har krisen bakom oss. Men vi är inte där än. Så även sommaren som vi har framför oss kommer att bli annorlunda, säger han enligt Svenska Dagbladet.

För Victoria och alla andra som såg fram emot en traditionell Victoriadag kom ett vemodigt besked. Förbudet mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer står kvar och kommer att gälla till minst 15 juli.

– Vi är redo att fatta nya beslut om det skulle krävas för att ytterligare bromsa smittspridningen, säger Stefan Löfven.

“Blir inte ett traditionellt firande”

Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare bekräftat att Victoriadagen blir omgjord för att stämma överens med restriktionerna.

– Det kommer inte ett bli ett traditionellt firande, som vi är vana vid. Kronprinsessan Victoria kommer att firas men vi ser över möjligheterna, har Margareta sagt till Svensk Dam tidigare.

Svensk Dam söker arrangören Stephan Rimér för en kommentar.