JUST NU: Nytt oroande besked om kung Harald efter akutinläggningen!

Kung Harald blev inlagd akut på sjukhus förrförra veckan.Nu har det norska hovet kommit med en oroväckande uppdatering.

Kung Harald befann sig på Kungsgården när han plötsligt fick svårt att andas. Han blev förd med ilfart till sjukhuset och det norska hovet skickade snabbt ut en kommuniké.

“Kungen blev idag inlagd på Rikshospitalet. Orsaken var tung andning. Kungen utreds nu. Covid-19 är redan uteslutet”, skrev det norska hovet i ett uttalande.

Nu har det norska hovet gett oss en ny uppdatering om 82-åringens tillstånd – och den ger fog till viss oro.

Nytt besked om kung Harald – efter sjukhusvistelsen

kung harald akut till sjukhus

Mette-Marit är orolig för sin älskade svärfar. De har ett speciellt band.

Till en början var det sagt att kung Harald skulle kunna vara tillbaka i tjänst den 4 oktober. Så blev dock inte fallet.

“Hans majestät kungen är fortsatt under utredningen och hans sjukskrivning är förlängd. Kronprinsregenten leder statsrådet måndag 5 oktober”, skriver det norska kungahuset.

Redan samma dag som Harald blev inlagd på sjukhuset fick vi höra att hans hälsotillstånd skulle utredas. I samma kommuniké skrev hovet att covid-19 blivit uteslutet.

Då syntes inga tecken

Haralds livskamrat, drottning Sonja, var positiv när hon mötte pressen efter att ha besökt Harald.

– Jag har träffat honom på sjukhuset och det går bra. Så han är på benen snart, sa drottning Sonja då.

Haralds hälsa har varit en orosmoment i Norge en längre tid. Han har lagts in på sjukhus upprepade gånger de senaste åren, men alltid återhämtat sig.

Så sent som dagen före sin inläggning var Harald med sin son, kronprins Haakon, och besökte det kungliga skeppet Norge i hamnen i Oslo. Då syntes inga tecken på sjukdom.