Just nu på slottet! Kronprinsessan Victoria vid pappa kungens sida under statsbesöket

kronprinsessan victoria statsbesök sydkorea

Just nu på Kungliga slottet: Kungaparet ger en lunch för presidentparet och kronprinsessan Victoria, Sveriges tronarvinge, finns vid sin pappas sida.

Statsbesök är den högsta formen av utbyte mellan länder och det märks på stämningen på Kungliga slottet. Det är festligt men framför allt mycket högtidligt. Efter ceremonin på Inre borggården har kungen och presidentparet utväxlat gåvor och ordnar i Pelarsalen, vilka har vi dock ännu inte fått veta.

Dessutom har det varit sedvanlig gruppfotografering. Och det är en mycket elegant och samlad kronprinsessa som vi ser vid sin fars sida, med en sidenros i powerknuten och i sin duvblå klänning från By Malina.

kungen och kronprinsessan victoria

Syftet med statsbesöket är att befästa och främja de goda relationerna mellan Sverige och Republiken Korea. I år kan Sverige och Korea dessutom fira 60 år av diplomatiska förbindelser.

Kunglig lunch i Prinsessan Sibyllas våning

– Lunchen börjar precis nu, berättar Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

– Den äger rum i Prinsessan Sibyllas våning, det är en lunch som kungaparet ger för president Moon Jae-in och hans hustru Kim Jung-sook.

Runt bordet finns som sagt även kronprinsessan Victoria med sin Daniel samt prinsparet. Vi kan även berätta att prinsessan Sofia bär en klänning från den svenska designern Valerie dagen till ära.

Prinsessan Sofia i en klänning från svenska designern Valerie.

Sofia valde vackert himmelsblått.

Prinsessan Sofia bär designern Valerie

Kungafamiljen tillsammans med Sydkoreas presidentpar.

Kungafamiljen tillsammans med Sydkoreas presidentpar.

Och i kväll kan vi även se fram emot att få se prinsessan Madeleine (och kanske även Chris?) tillsammans med kungafamiljen, hon ansluter till galamiddagen som inleds klockan 20.00.

prinsessan madeleine och Chris O'Neill

Håll tummarna för att vi får se Chris i Vita havet i kväll!

Foto: Henrik Montgomery/TT, Erika Gerdemark/Kungl. Hovstaterna