Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Just nu på slottet! Prinsessan Madeleines kungliga återkomst

14 jun, 2019, 21:09 
statsbesök korea
Vilken klänning! Och vilken återkomst! I kväll är det galamiddag på Kungliga slottet i Stockholm, och prinsessan Madeleine gjorde precis en gnistrande vacker entré, arm i arm med sin Chris.
Annons

Just nu är det 151 personer som får en lite extra speciell fredagskväll. Det är nämligen galamiddag på Kungliga slottet (eller statsbankett som det heter när det är statsbesök) och kungaparets gäster kan se fram emot en magiskt god och trevlig afton!

Kungafamiljen anländer till galamiddagen på Stockholms slott.
Kungafamiljen anländer. Före galamiddagarna samlas de alltid i Prins Bertils våning.

Kungaparet är värdar och middagen ges till ära för Koreas president Moon Jae-in, 66, och hans hustru Kim Jung-sook, 64. Men det kan inte hjälpas att det ändå är prinsessan Madeleine som hamnar i centrum. Detta är ju hennes kungliga återkomst kan man nästan säga, senaste gången vi såg henne på en galamiddag på slottet av den här kalibern var för drygt två år sedan, vårvintern 2017.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Nu gjorde hon entré tillsammans med Chris O’Neill och den övriga kungafamiljen, i ett pärlbroderat silvrigt sidenfodral och med sitt privata briljantdiadem i håret.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill vid galamiddagen för Sydkoreas president.
Guldpaljetterna och pärlorna fick prinsessan Madeleines silverfodral att skimra.
Prinsessan Madeleine vid bordet under galamiddagen på Stockholms slott.
Äntligen hemma igen.

Kronprinsessan Victoria matchar henne i guld, en ärmlös klänning som vi har sett flera gånger tidigare. I håret bär hon det anrika stråldiademet.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid galamiddagen för Sydkoreas president.
Kronprinsessans guldglänsande fodral kommer från brittiska designern Jenny Packham.

Prinsessan Sofia går helt i pärlvitt, och hon har låtit montera pärlor även på sitt diadem. Vackert mot hennes mörka hår.

Prinsessan Sofia (i vit klänning från Self-Portrait) och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia påminde om Snövit i sin vita klänning från Self-Portrait. Och om den verkar lite bekant så kan det bero på att hertiginnan Kate har en exakt likadan!

Det är egentligen bara drottningen som är riktigt färgstark i kväll, i sin eleganta långärmade aftonklänning i royal blue. Och detta är dessutom exakt samma blå nyans som återfinns i Republiken Koreas flagga. Drottningen är helt enkelt en mästare på diplomatic dressing.

Annons
Drottning Silvia i en Korea-blå aftonklänning. Här hälsar hon på statsministern.
Drottningen bar Korea-blått! Här hälsar hon på statsministern.
Drottning Silvia med presidentens hustru Kim Jung-sook, som bar en traditionell, koreansk dräkt.
Drottning Silvia med presidentens hustru Kim Jung-sook, som kvällen till ära bar en traditionell, koreansk dräkt.

Middagen inleddes klockan 20.00 och dessförinnan var det en ström av förväntansfulla gäster som gick de 104 trappstegen upp till slottets festvåning, en trappa täckt av en kungsblå matta som är så tjock att klackarna nästan sjunker ner. Vägen upp går också mellan de traditionellt klädda drabanterna, som står helt blickstilla i sina uniformer.

Annons
Två drabanter står vakt utanför Vita havet på Kungliga slottet.
Drabanterna rör inte en min.

När du läser det här har gästerna hunnit sätta sig till bords vid det magnifikt dukade bordet. Det är 45 meter långt och fyller hela det 50 meter långa Karl XI:s galleri.

Det magnifika bordet vid galamiddagen i Karl XI:s galleri.
45 meter kunglig prakt!

Kungaparet lägger alltid ner en imponerande omsorg på att få sina gäster att trivas och den här aftonen bjuder de som vanligt på fyra rätter. Och här kan du se många fler bilder på juvelerna och dukningen.

Foto: Sören Andersson/TT, Helena Wiklund/Svensk Damtidning

Annons