JUST NU: Prins Daniel sjuk – dök inte upp vid Victorias sida

Prins Daniel kronprinsessan victoria

Hovet bekräftar för Svensk Damtidning att prins Daniel har blivit sjuk. Coronatestet var dock negativt.
Prins Daniel sjuk – hovet bekräftar
Slå på ljud

Det var när det viktiga och sedan länge planerade Länsbesöket i Västmanland inleddes i dag som det stod klart att något hade hänt. Kronprinsessan Victoria anlände ensam – och anledningen är att prins Daniel har blivit sjuk:

– Prinsen har en lättare förkylning och avstår därför dagens besök. Med anledning av sina förkylningssymtom har Prinsen testats för covid-19. Resultatet var dock negativt, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning till Svensk Damtidning.

Victoria berättar själv: ”Daniel är sjuk”

Kronprinsessan Victoria länsbesök Västerås Västmanland Prins Daniel sjuk

Kronprinsessan Victoria på Västerås slott nu på förmiddagen.

Jonas Ekströmer/TT

Prins Daniel måste sannolikt också vara lite extra försiktig, efter sin njurtransplantation. Kronprinsessan Victoria såg dock ut att vara vid gott mod när hon alldeles nyss inledde Länsbesöket på Västerås slott, där hon hälsades välkommen av Västmanlands landshövding Minoo Akhtarzand.

Minoo Akhtarzand landshövding Västmanland kronprinsessan Victoria länsbesöket

Victoria – utan sin Daniel. Till vänster landshövdingen.

– Tyvärr är inte Daniel med mig idag, han är lite förkyld och är hemma i dessa tider, säger kronprinsessan Victoria till VLT.

LÄS MER: Extrema åtgärden – för att skydda prins Daniel

Så jobbar kronprinsessan Victoria under pandemin

Kronprinsessan Victoria länsbesök Västmanland landshövding Minoo Akhtarzand

Corona-säkrat vid förmiddagsteet på Västerås slott.

Under dagen ska kronprinsessan Victoria nu fokusera på de utmaningar och ansträngningar som har mött Västmanland under coronapandemin.

– Kronprinsessan kommer att få träffa representanter från sjukvården, skolan, näringslivet och besöksnäringen för att få information om hur pandemin har påverkat dem och om hur de har hanterat det exceptionella pandemiläget. Det finns många insatser som förtjänar att uppmärksammas och det här är ett mycket uppskattat initiativ av kungafamiljen, säger landshövding Minoo Akhtarzand.

LÄS MER: Prins Daniels avslöjande – som chockade hans närmaste

Foto: Jonas Ekströmer/TT.