Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Just nu: Prins Harry har landat i Storbritannien – efter Charles cancerbesked

06 feb, 2024, 13:42 
Prins Harry har landat i Storbritannien – efter Charles cancerbesked.
Annons

Bara timmar efter beskedet om att kung Charles diagnosticerats med cancer satte sig sonen prins Harry på ett 11 timmar långt plan från Los Angeles till Storbritannien för att vara nära familjen.

Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"Brand logo
Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"

Enligt uppgifter ska Charles personligen ha ringt Harry och berättat den tråkiga nyheten, strax innan sonen bestämde sig för att resa hem.

Nu rapporterar flera brittiska medier, bland annat Daily Mail, att Harry landat på Heathrow, medan hustrun Meghan Markle och barnen Archie och Lilibet är kvar i Kalifornien.

Annons
Prins Harry lämnar Heathrow
Här lämnar prins Harry flygplatsen Heathrow i London.Peter Manning/LNP/Shutterstock

”Kan vara väldigt allvarligt”

Charles diagnosticerades med cancer strax efter att han opererats för förstorad prostata. Hovet har meddelat att det inte är prostatacancer, men vilken cancer det rör sig om vill man inte gå ut med.

Att Harry blixtreser hem har fått flera experter att spekulera i om Charles är allvarligt sjuk.

– Experterna tror att det här kan vara väldigt, väldigt allvarligt, då Harry väljer att kasta sig hem på första planet hem till Storbritannien, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Annons

Hoppas på försoning

Relationen mellan Harry och Charles har länge varit frostig. Det har den även varit mellan Harry och broder prins William. Många hoppas nu att detta ska begrava stridsyxan och leda till försoning.

– Är detta vägen tillbaka till försoning? Tänk om det är så tragiskt och illa, att försoningen sker på hans dödsbädd. Då kommer en hel nation att sörja och gråta, säger Johan T Lindwall.

Prins Harry
Många hoppas nu att prins Harry ska försonas med kung Charles och prins William.

Foto: TT

Annons