Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

JUST NU: Prinsessan Beatrice har gift sig!

17 jul, 2020, 13:29 
Prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi
Prinsessan Beatrice har gift sig! En helt privat och mycket hemlig vigsel på slottet Windsor, med drottning Elizabeth bland gästerna.
Annons
Tillbakablick: Madeleines och Chris totala kärlekslycka efter bröllopet!Brand logo
Tillbakablick: Madeleines och Chris totala kärlekslycka efter bröllopet!

 

Buckingham Palace bekräftar nu uppgifterna om det brittiska prinsessbröllopet.

Vigseln, med 20 gäster, ägde rum i dag klockan tolv svensk tid, i det lilla Chapel of All Saints i slottsparken på Windsor Castle. ”Drottningen närvarade tillsammans med prins Philip och den närmaste familjen, och vigseln ägde rum i enlighet med myndigheternas riktlinjer” meddelar det brittiska hovet.

Prinsessan Beatrice med farmor drottning Elizabeth och farfar prins Philip.
Prinsessan Beatrice med farmor Elizabeth och farfar prins Philip, som bröt sin karantän för att se henne säga ja.

För prinsessan Beatrice, som varit brittiska kungafamiljens mest olycksdrabbade brud, betyder det äntligen lite lycka. Egentligen skulle hon och brittisk-italienske Edoardo Mapelli Mozzi ha gift sig den 29 maj i The Chapel Royal på St James’s Palace i centrala London. 150 gäster skulle ha närvarat under vigseln och 300 på bröllopsfesten – men coronaläget och de brittiska myndigheternas restriktioner satte stopp för hela ceremonin.

Annons

Prinsessan Beatrices hemliga bröllop

Från allra första början hade hon dessutom siktat på en jättevigsel med 800 gäster, men sen briserade skandalen kring hennes pappa prins Andrew, och 31-åriga Beatrice, som är nia i den brittiska tronföljen, fick byta kyrka och skala ner. Men nu har hon och grevesonen Edoardo, 36, alltså fått varandra till slut.

Prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi.
Nygifta: Prinsessan Beatrice och Edoardo Mapelli Mozzi.

Återstår att se om det var Beatrices skandaldrabbade pappa prins Andrew som fick föra henne till altaret, han befinner sig ju i den absoluta hetluften på grund av sina kontakter med dömde sexbrottslingen Jeffrey Epstein.

Prins Andrew och Fergie.
Pappa Andrew och mamma Fergie.

Prinsessan Beatrice har nu i alla fall officiellt blivit styvmor till Edoardos fyraårige son Christopher ”Wolfie” Woolf, vars mamma är kinesisk-amerikanska arkitekten Dara Huang, 38.

Annons

Foto: TT.

Annons