Just nu! Vi har träffat prinsessan Madeleine i Florida

Prinsessan Madeleine besöker Svenska kyrkan i Florida.

Prinsessan Madeleine gör entré som den prinsessa hon är – men barnen är inte med. Deras nya liv utanför Kungahuset har börjat.
Slå på ljud

Ingen Chris. Och inga barn. Men en fullkomligt strålande prinsessan Madeleine.

Alldeles nyss kom hon hit till Svenska kyrkan i Davie ett par mil norr om Miami. Klädd i kärleksröd paisleymönstrad klänning och med sylvassa mockapumps i ösregnet. En annan sida av sunny Florida.

Prinsessan Madeleine var med när Svenska kyrkan i Florida firade 10-årsjubileum. Här med kyrkorådets ordförande Gerd Persson och blomsterflickan Rowan.

Ösregn ute, men desto soligare inne när Madeleine träffade Gerd Persson och blomsterflickan Rowan.

Detta är en stor dag för kyrkans medlemmar och prinsessan togs emot med stora famnen av svenske honorärkonsuln Per-Olof Lööf och hans fru Åsa-Lena.

Alla hade ju hoppats på att prinsessan Madeleine skulle ha sällskap, både av sin Chris och av barnen Leonore, 5, Nicolas, 4, och Adrienne, 1. Men nu blev det inte så, resten av familjen är kvar hemma i Miami. Barnens nya liv utanför kungahuset har helt enkelt börjat.

Prinsessan Leonore var extra saknad

Prinsessan Madeleine firade svenska kyrkan i Florida.

Prinsessan Madeleine firade svenska kyrkan i Florida.

Prinsessan Leonore är förresten lite extra saknad här i dag, hon är ju hertiginna av Gotland, och hennes “egen” biskop Thomas Petersson är på plats. Hela Svenska Kyrkan i utlandet lyder nämligen under Visby stift.

Jubileumshelgen rivstartade redan i går kväll, med en stor middag med flera välkända Florida-svenskar bland gästerna.

– Vi är väldigt glada att prinsessan har valt att komma hit och fira med oss, det ger lite extra festivitas åt vårt jubileum, säger tidigare prästen Lennart Åström.

Kyrksalen var fylld, mellan 200 och 250 personer gjorde Madeleine sällskap. Och hon levde sig sig in, nickade och skrattade och sjöng med när eleverna från Svenska skolan i Fort Lauderdale klämde i. Och innan prinsessan Madeleine rullade hem i sin stora svarta suv blev det kyrkkaffe för de stora och svenska kanelbullar till alla barn.

Foto: Helena Wiklund/Svensk Damtidning.