JUST NU: Victoria tvingas ställa in – Hovet bekräftar

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria ställer in sitt årliga namnsdagsfirande. Det bekräftar Hovet i ett pressmeddelande.
Annons

Hovet har i flera veckors tid befunnit sig i ett nytt läge. Coronafaran är utbredd över hela världen och tvingar alla sorts människor, både kungligheter och oss ofrälse, att lägga om sina planer för att undvika smittorisken.

Annons

Nu har kronprinsessan Victoria tvingats ställa in sitt årliga namnsdagsfirande.

– Det här beslutet är taget med omsorg om den allmänhet som brukar komma hit. Det brukar ju vara ganska trångt, säger Johan Tegel vid Hovet.

Annons

Kronprinsessan Victoria ställer in på grund av coronaviruset

Annons

Margareta Thorgren på Hovets informationsavdelning har larmat tidigare för att kronans representanter kan behöva anpassa sig efter sjukdomens härjningar.

– Den här oron för viruset drabbar alla, även kungafamiljen. Det vi gör på Hovet nu är att se över alla uppdrag i vår planering. Som du vet så sköt vi fram representationsmiddagen. Vi följer alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, sa Margareta.

Namnsdagsfirandet blir inte av

Victoria får inte sitt sedvanliga namnsdagsfirande.
Victoria får inte sitt sedvanliga namnsdagsfirande.

Namnsdagsceremonin på Kungliga slottet brukar vara en av vårens gladaste kungliga traditioner. Alla som vill är välkomna att dyka upp på Inre borggården.

Kronprinsessan brukar gå runt och ta alla i hand, vilket såklart medför en stor smittorisk i coronatider. Prins Daniel och prins Estelle och prins Oscar var också tänkta att medverka.

Det är såklart inte bara våra kungligheter som påverkas av coronaoron. Folkhälsomyndigheten skickade idag en hemställan till regeringen med en tydlig uppmaning om hur smittan ska stoppas.

Annons

“Eftersom det finns tecken på att covid-19 sprids i det svenska samhället är det nu läge att, som en tillfällig åtgärd, inte få hålla allmänna sammankomster med mer än 500 personer i Sverige”, skriver Folkhälsomyndigheten.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “JUST NU: Victoria tvingas ställa in – Hovet bekräftar”

 1. Anna Andersson skriver: 11 mars, 2020

  Sorgligt? Ett alldeles för emotionellt laddat ord för något som kan vara tråkigt för vissa, men förmodligen nödvändigt i dagsläget.


 2. Minna skriver: 11 mars, 2020

  Helt rätt .Jag förstår inte ens Varför namsdag firas???


 3. wadyr skriver: 11 mars, 2020

  Vilken tur… för i min kalender står det ViKtoria och inte ViCtoria!!! Det var ju sååå himla viktigt enligt en reporter här. Så rent krasst har kronprinsessan ingen namnsdag! (Ja, jag stör mig som bara den på det reportaget. Och nä, JAG bryr mig inte om kronprinsessans stavning. Har aldrig gjort det innan iaf) I övrigt så är det väl bra eftersom regeringen säger inga folksamlingar…


 4. EwaW skriver: 11 mars, 2020

  Bra beslut och måtte namnsdagsfirandet inte återupptas, inte ens kungen eller drottningens namnsdagar firas på det här viset. Vem började med det här tramset?


  1. konsttanten skriver: 12 mars, 2020

   Det var musikkåren på slottet, som önskade namnsdagsfirande. Detta eftersom de inte besöker Victoria-dagen på Öland. Musikanterna och hovpersonalen gillar sin kronprinsessa.


  2. Kristiina från Turku skriver: 12 mars, 2020

   Sedan tidigt 90-tal har Försvarsmakten firat Kronprinsessans namnsdag med en uppvaktning på Kungliga slottets inre borggård. Då Kronprinsessans födelsedag normalt firas på Öland är namnsdagen det årliga firandet av Kronprinsessan i huvudstaden.
   https://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/2019/2019/kronprinsessanuppvaktadespanamnsdagen.5.44e5851c167c5d1caad26c95.html


 5. Ingrid skriver: 12 mars, 2020

  Ers kungliga höghet kronprinsessan ViCtoria får lägga detta firande till handlingarna, passar inte 2020.


 6. Fundering skriver: 12 mars, 2020

  Skönt för dem, nu kan de fira tillsammans med familjen i hemmets lugna vrå ist.


 7. ancibergfeldt skriver: 12 mars, 2020

  GRATTIS VICTORIA PÅ
  NAMNSDAGEN!


 8. Maya skriver: 13 mars, 2020

  Att kronprinsessan inte fick fira sin namnsdag på borggården är väl av mindre betydelse idag! Själv är hon nog inte så besviken. Hon verkar ju vara jordnära och vet ju varför… en del gör en höna av en fjäder! I just dessa tider handlar det om annat än ett kungligt namnsdagsbarn. Kanske det gäller för övrigt också!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar