JUST NU: Victoriadagen blir av – men folket stoppas!

kronprinsessan victoria ensam

Victoriadagen 2020 blir av – fast med flera restriktioner.Nu har vi ett nytt besked från arrangören.

Victoriadagen 2020 har länge varit ett stort frågetecken. Skulle den kunna genomföras mitt i coronakrisen?

Nu har vi svaret, i ett pressmeddelande utskickat från arrangören.

“Med anledning av rådande läge i Sverige och världen kommer Victoriakonserten den 14 juli genomföras utan betalande publik. Den sedan många år tv-sända hyllningskonserten till kronprinsessan på hennes födelsedag har i över 40 år varit en stor folkfest på Öland men kommer i år tyvärr behöva genomföras med endast ett fåtal inbjudna gäster i publiken. Victoriakonserten kommer den här gången helt anpassas för tv-publiken och sänds traditionsenligt i SVT1 den 14 juli kl 21:00”, skriver arrangören i pressmeddelandet.

Victoriadagen 2020 – så blir den

Victoriadagen 2020 blir lite annorlunda.

Victoriadagen 2020 blir lite annorlunda.

Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagen, är både uppgiven och hoppfull i sitt uttalande.

– Jättetråkigt att inte kunna ge kronprinsessan en publik hyllning i år men just nu känns det inte ansvarsfullt att genomföra en konsert med tusentals människor i publiken. I år får vi satsa allt på att göra ett så bra tv-program som möjligt. Vi återkommer med detaljer om programmets utformning som jag tror och hoppas kommer att uppskattas av både kronprinsessan och tv-publiken, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna.

“Kronprinsessan Victoria kommer att firas”

I år ska Victoriadagen äga rum på Slottsporten, den nya spelplatsen vid Borgholms Slott. Det var tänkt att bli en folkfest med många besökare och artistuppträdanden från bland andra Melodifestivalen-vinnarna The Mamas.

Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare bekräftat att Victoriadagen blir omgjord för att stämma överens med de nya corona-restriktionerna.

– Det kommer inte ett bli ett traditionellt firande, som vi är vana vid. Kronprinsessan Victoria kommer att firas men vi ser över möjligheterna, har Margareta sagt till Svensk Dam tidigare.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: