JUST NU: Victoriadagen blir av – men folket stoppas!

kronprinsessan victoria ensam

Victoriadagen 2020 blir av – fast med flera restriktioner.Nu har vi ett nytt besked från arrangören.

Victoriadagen 2020 har länge varit ett stort frågetecken. Skulle den kunna genomföras mitt i coronakrisen?

Nu har vi svaret, i ett pressmeddelande utskickat från arrangören.

“Med anledning av rådande läge i Sverige och världen kommer Victoriakonserten den 14 juli genomföras utan betalande publik. Den sedan många år tv-sända hyllningskonserten till kronprinsessan på hennes födelsedag har i över 40 år varit en stor folkfest på Öland men kommer i år tyvärr behöva genomföras med endast ett fåtal inbjudna gäster i publiken. Victoriakonserten kommer den här gången helt anpassas för tv-publiken och sänds traditionsenligt i SVT1 den 14 juli kl 21:00”, skriver arrangören i pressmeddelandet.

Victoriadagen 2020 – så blir den

Victoriadagen 2020 blir lite annorlunda.

Victoriadagen 2020 blir lite annorlunda.

Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagen, är både uppgiven och hoppfull i sitt uttalande.

– Jättetråkigt att inte kunna ge kronprinsessan en publik hyllning i år men just nu känns det inte ansvarsfullt att genomföra en konsert med tusentals människor i publiken. I år får vi satsa allt på att göra ett så bra tv-program som möjligt. Vi återkommer med detaljer om programmets utformning som jag tror och hoppas kommer att uppskattas av både kronprinsessan och tv-publiken, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna.

“Kronprinsessan Victoria kommer att firas”

I år ska Victoriadagen äga rum på Slottsporten, den nya spelplatsen vid Borgholms Slott. Det var tänkt att bli en folkfest med många besökare och artistuppträdanden från bland andra Melodifestivalen-vinnarna The Mamas.

Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare bekräftat att Victoriadagen blir omgjord för att stämma överens med de nya corona-restriktionerna.

– Det kommer inte ett bli ett traditionellt firande, som vi är vana vid. Kronprinsessan Victoria kommer att firas men vi ser över möjligheterna, har Margareta sagt till Svensk Dam tidigare.