Här ser du middagsbordet i Karl XI:s galleri! Praktsilvret från den Brasilianska servisen glänste och på den perfekt manglade linneduken (som kungen fått i gåva av riksdag och regering) stod vaser med stora fång av magritteblommor och daggkåpa.

Hovfloristen Claes Carlsson hade skapat blomsteruppsättningar med försommar-feeling.
Kockarna, hovfloristen, taffeltäckarna och hovfuriren hade arbetat med förberedelserna i flera dagar och resultatet blev som du ser magnifikt!

Bordet är 45 meter långt och fyller hela långa Karl XI:s galleri.

Menykorten är alltid skrivna på franska.
Lika magnifika var kvällens juveler. Drottningen bar sina djupblå safirer, i håret, i öronen och på klänningen.

Drottning Silvia i de Leuchtenbergska safirerna.
Kronprinsessan bar Stråldiademet, som en gång kom till Sverige med hennes farfars farmor drottning Victoria.

Diamantstrålarna som har givit diademet dess namn.

Det är lite “tronföljar-pax” på det här diadmet – vi ser det nästan bara på kronprinsessan.
Prinsessan Madeleine bar sitt privata diadem som hon fått i gåva av kungen och drottningen.

Samma diadem som när hon stod brud. Och samma håruppsättning som prinsessan Sofia.

Prinsessan Madeleine med sin bordsherre. Längst till höger skymtar Ulla Löfven.
Sofia och Madeleine i samma frisyr
Prinsessan Sofia hade toppat sitt bröllopsdiadem med pärlor.

Mittbena med löst hängande lugg, en frisyr som vi också såg på prinsessan Madeleine.

Drottningens bordskavaljer? Ja, det var förstås presidenten.

Hans fru Kim Jung-sook hade kungen till bordet och prins Carl Philip på sin andra sida. Medan kronprinsessan Victoria satt mellan presidenten och Koreas biträdande nationella säkerhetsrådgivare Kim Hyon-chong.

Prins Carl Philip med sin bordsdam, tredje vice talman Kerstin Lundgren.

Chris O’Neill, mitt i middagskonversationen.
Kungaparet bjöd som vanligt på fyra rätter. Till förrätt fick alla njuta av vit sparris med kräm på ramslök, älvdalsrom, crudité på rädisor och rågkrisp, och sedan följde smörbakad gös med Puylinser, saltbakade betor och blåmusselsås, serverad på en servis som tillhört 1800-talsdrottningen Josefina.
Middagen fortsatte med svensk kalvfilénoisette med örttäcke, inkokt kronärtskocka, bakad lök och dragonsky (detta åt gästerna på 170 år gamla tallrikar!), innan det var dags för kvällens grande finale: rabarbermoussen med inkokt rabarber, glass på gräddfil och salta chokladsmulor. Den avnjöts precis som förrätten på kungens 50-årsporslin.

Kvällens värd.
Men dessförinnan höll kungen ett tal där han bland annat sa:
”Herr president, detta statsbesök kommer att fokusera på bland annat digitalisering, hållbarhet och forskning. Det är områden där det finns en exceptionell potential för nya samarbeten och utbyten. Jag är glad att vi på detta sätt kan befästa Sveriges och Republiken Koreas goda relation. Och jag hoppas att detta statsbesök skall bli en startpunkt för viktiga gemensamma framsteg.”

Kungen med Sydkoreas första dam, till sin hjälp hade de en tolk.
Taffeln bröts vid 22.00-tiden och därefter väntade mingel samt kaffe med avec i Vita havet under en dryg timme, innan middagen avslutades runt klockan 23.00.

Drottningen med Kim Jung-sook.
Foto: Sören Andersson/TT, Henrik Garlöv/Kungl. Hovstaterna, Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna