Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Juvelerna som Elizabeth begravdes i – experten om önskan kring smyckeskrinet

19 sep, 2022, 16:00 
Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth ägde hundratals lyxiga smycken!

Annons
Britterna har köat i timmar: ”Hon betydde extremt mycket för landet”Brand logo
Britterna har köat i timmar: ”Hon betydde extremt mycket för landet”

Drottning Elizabeth hade många vackra, lyxiga och dyra smycken i sin ägo. Kanske var det främst tiarorna, som hon bar så elegant, som var hennes personliga favoriter.

Hon kunde välja och vraka mellan diamantprydda dyrgripar. Enligt tidningen Metro bestod hennes privata smyckeskollektion av 98 broscher, 46 halsband, 34 par örhängen, 15 ringar, 14 klockor och fem hängen.

Även kistan som hon ligger i är dekorerad med kungliga föremål som påstås vara vara värda flera miljoner pund.

Drottning Elizabeths kista
Kistan är dekorerad med föremål som påstås vara värda flera miljoner pund.

Smyckesexperten: Det begravs Elizabeth i

Elizabeth hade förmodligen det inte helt lätt när hon skulle bestämma vilka smycken hon skulle bära vid alla speciella tillfällen och festligheter.

Annons

Enligt smyckesexperten Lisa Levinson, kommunikationschef på Natural Diamond Council, kommer dock drottningen inte att begravas med så mycket smycken på sig.

– Hennes Majestät är en otroligt ödmjuk kvinna som med all sannolikhet inte kommer att vara klädd i annat än sitt enkla walesiska guldbröllopsband och ett par pärlörhängen, har hon sagt till Metro.

”Verkar lämpligt”

Drottningens lyxiga och vackra förlovningsring, som tillhörde prins Philips mamma prinsessan Alice av Battenberg, kommer troligen ges till prinsessan Anne.

Mok O'Keeffe, från HBTQ+ royalistgruppen GayAristo, håller med Lisa Levinson och säger att Elizabeth var en ”blygsam person” som av allt att döma skippar extravagansen.

– Valet av ett enda kärlekssmycke verkar lämpligt för en kvinna som njöt av de enkla sakerna i livet, och eftersom hon var så religiös är hon övertygad om att hon kommer att njuta av paradisets rikedomar i stället.

Drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth har endast på sig ett par pärlörhängen och sitt bröllopsarmband, enligt experten Lisa Levinson.

Foto: TT

Annons