Kabinpersonalen avslöjar vad som hände på kungens flygplan

Kungen och drottningens statsbesök till Indien fick en kaosartad start, och kungaparet fick flyga reguljärt istället. Nu avslöjar kabinpersonalen hur resan gick, och hyllar kungaparet med idel lovord.

När kungen och drottning Silvia skulle åka på statsbesök till Indien gick avresan inte riktigt som planerat. Statsflyget, som skulle lyft under söndagsmorgonen, drabbades av ett tekniskt fel och kungen och drottningen fick istället flyga reguljärt med Maharaja Air India på kvällen.

Och kungen och drottningen verkar onekligen ha charmat kabinpersonalen ombord! I en artikel i Times of India berättar nämligen personalen om hur flygresan gick och hur kungaparet betedde sig, och det är bara idel lovord som gäller.

Kungen och drottning Silvia är just nu på statsbesök i Indien.

Kungen och drottning Silvia är just nu på statsbesök i Indien.

Kungen gillade den indiska maten

– De betedde sig inte som om de var speciella människor, och inte alls som om de vore kung och drottning. De interagerade med personalen på ett väldigt artigt sätt och var nöjda med den gästvänlighet som är särskilt kännetecknande för Air India. Kungen gillade särskilt den indiska maten han fick, säger en källa.

Enligt tidningen ska hovet ha ringt och beställt 14 biljetter sex timmar innan avfärd – fyra i business class och tio i ekonomiklass. Kungaparet och två personer till satt enligt uppgift i business class. Flygplanet ska ha lyft klockan 20 på kvällen, och när kungen och drottningen väl kom fram till New Delhi, klockan 7.15 på morgonen lokal tid, bar kungen också sina egna väskor. Det imponerade ännu mer på personalen som avslutade med att säga att deras högt uppsatta landsmän har mycket att lära av den svenska kungen och drottningen.

Foto: TT