Kampen om Victorias och Daniels bröllop har börjat

16 okt, 2009, 17:00 
AvRed Aktionen
Miljontals tittare i Sverige och över hela världen kommer följa vigseln mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. Då är det viktigt att sändningen håller yttersta klass. Än så länge är det inte klart om det blir SVT eller TV4 som får rättigheterna.
Annons

Tv-kanalerna sitter nu i slutförhandlingarna om bröllopet och de anslutande aktiviteterna på Slottet, rapporterar Dagens Industri.
För TV4 skulle det innebära en femettta då man redan har värvat den tidigare hovmarskalken Elisabeth Tarras-Wahlberg som kunglig expert.

Betalas med skattemedel

Men till skillnad från många andra evenemang så kan inte den stora kommersiella kanalen köpa sig till rättigheterna. Hovet kan naturligtvis inte ta betalt för en statsangelägenhet som dessutom betalas med skattemedel.
Hovets informationschef Nina Eldh hälsar att förhandlingarna är klara inom två veckor. Först då vet vi vem som har vunnit slaget om tv-tittarna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Daniel Nyhlén

Foto: TT

Annons