Kändisens beteende på Elizabeths begravning upprör – tvingas be om ursäkt

23 sep, 2022, 14:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Många reagerade på kändisens olämpliga beteende på drottning Elizabeths begravning. Nu ber han om ursäkt.

Annons
Elizabeth begravs i London – britternas sorg
Elizabeth begravs i London – britternas sorg

Över 2000 personer befann sig i Westminister Abbey under begravningsceremonin för drottning Elizabeth den 19 september.

Bland dem fanns kungligheter och statsöverhuvuden från hela världen, men också ett fåtal kändisar. Det var nämligen inte alla som fick närvara i kyrkan.

Men en av de som faktiskt fick en plats råkade fångas på bild under ett, ja, tämligen opassande ögonblick.

Kändisens olämpliga beteende fångas på bild

Recept.se Nyhetsbrev

På bilder från den sorgliga men också vackra och ståtliga begravningsdagen har både den ena å andra synts fälla tårar. Barnbarnsbarnen brast ut i gråt vid flera tillfällen, kung Charles torkade sina tårfyllda ögon och folk över hela landet såg innerligt sorgsna ut.

Men den brittiska tv-personligheten Edward Michael "Bear" Grylls, känd från Man vs. Wild, hade ett annat humör, i alla fall av bilden att döma.

Annons

Bear Grylls var en av få kändisar som tilläts inne i kyrkan. Han är nämligen chef för Storbritanniens största scoutförbund The Scout Association, som drottning Elizabeth hade en stark koppling till.

Bear Grylls kritiseras efter Elizabeths begravning.

Strax innan ceremonin tog vid i Westminister Abbey fångades Bear på bild av en fotograf. På bilden ler han stort samtidigt som han vinkar. Med andra ord ser han väldigt munter ut, vid minst sagt fel tillfälle.

Tvingas be om ursäkt efter Elizabeths begravning

Enligt Huffingtonpost har bilden fått spridning och Bear kritiseras nu hårt. Men enligt honom själv är bilden tagen ur kontext.

Efter begravningen skrev han först på Instagram:

"Det här är en dag vi aldrig kommer glömma... en otroligt vacker hyllning till vårt lands regent, hennes majestät drottning Elizabeth. Vila i frid. Din plikt är fulländad. Länge leve kung Charles."

Annons

När han senare nåddes av kritiken publicerade han ett nytt inlägg:

"Det var speciellt att se att vår kameraman på Running Wild blivit vald till att filma entrén till ceremonin. Det var honom jag såg när jag vinkade. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt om jag såg glad ut när det är en sån högtidlig dag. Det var inte min mening."

Foto: TT

Annons