Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Kändisens utspel om Carl Philip – stora ilskan mot kungahuset: ”Jävligt dålig”

26 feb, 2024, 19:00 
Ulf Brunnberg riktar en rejäl känga mot den svenska kungafamiljen.
Annons
Så smugglade kungen in Silvia till Sverige första gången – här är alla hans bilar!Brand logo
Så smugglade kungen in Silvia till Sverige första gången – här är alla hans bilar!

Prins Carl Philip gillar när det går undan. Det är också därför som han fattat tycke för bilar och motorsport, ett intresse som han dessutom delar med flera släktingar och han har själv tävlat i racing.

Men det är långt ifrån delar av den svenska kungafamiljen som brinner för motorsport. Även en kändis som skådespelaren Ulf Brunnberg gillar när det går undan. När han får höra om att han och Carl Philip delar gemensamma intressen svarar han så här:

Annons

– Ja, det kanske jag gör och jag var nog minst lika bra när jag höll på. Det var en jävla massa år sen nu. Sen har jag kört mycket båttävlingar också. Det är ett intresse hos mig. Lite utmaningar varje gång. Speedway, off shore-tävlingar på sjön och motorsport gillar jag.

Prins Carl Philip
Prins Carl Philip är en välkänd motorsportskille.Jeppe Gustafsson/Shutterstock

Ulf Brunnberg om mötet med kungafamiljen

Ulf Brunnberg vill dock associeras så lite som möjligt med det svenska kungahuset. Han tycker inte monarkin fyller någon viktig plats i dagens samhälle och hade gärna avskaffat den, trots att han träffat delar av kungafamiljen flera gånger.

Annons

– Ja det har jag gjort.

Vilka då?

– Det är oväsentligt. Jag är inte rojalist och lägger inte det på minnet. Jag har träffat dem som alla andra människor.

”Jävligt dålig oförrätt”

Däremot har han aldrig fått äran att prata med någon i kungafamiljen. Fast i Ulf Brunnbergs fall är det snarare något han välkomnar och han räknar heller inte med att få någon medalj av kungen för sina insatser på scen.

– Det är inget jag eftersträvar och kungahuset tycker jag är en jävligt dålig oförrätt alltihop: det är inte tidsenligt, musealt och jag förstår inte hur de står ut, att de inte abdikerar. Vad är det för människovärde i att inte kunna röra sig fritt. Nä, lite brist på självkritik tycker jag nog att kungahuset har.

Ulf Brunnberg
Ulf Brunnberg tycker inte om kungahuset.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons