Kändiskvinnan avslöjar i ny bok: Därför gav jag Daniel nobben

21 feb, 2020, 16:02 
Daniel och Victoria var på besök hos Stadsmissionen.
Prins Daniel och Gunilla von Platen arbetar ihop för att hjälpa unga entreprenörer.Men första gången Gunilla fick chansen att arbeta med Daniel tackade hon nej.
Annons
7 saker du inte visste om prins Daniel
7 saker du inte visste om prins Daniel

Vi kan alla historien bakom prins Daniels framgångssaga. Han började som personlig tränare bara för att sluta som inflytelserik och rik entreprenör. Ägare och grundare till gymkedjan Balance, med tre olika anläggningar i Stockholm.

Men Daniel lät inte framgångarna stiga honom åt huvudet. I affärskvinnan Gunilla von Platens självbiografi Draken i rummet, som hon skrev med Aller-journalisten Malin Roos, berättar Gunilla om ett möte som själv hade med Daniel i Balances lokaler.

Gunilla von Platen om mötet med prins Daniel

Gunilla von Platen är en framgångsrik affärskvinna.
Gunilla von Platen är en framgångsrik affärskvinna.

“När jag träffade Daniel Westling första gången var han huvudägare i hälsostudion Balance på Lästmakargatan i Stockholm. Jag hade fått en fråga om jag kunde ta mig an ett telemarketinguppdrag för att öka merförsäljningen åt Balance och vi sågs på ett förutsättningslöst möte. Den Daniel jag mötte då var en ung, aningen blyg kille med fötterna på jorden. Jag drog slutsatsen att jag inte kunde leverera på topp efter förutsättningarna och det blev inget samarbete den gången”, berättar Gunilla.

“Vi har gjort en resa”

Daniel och Victoria var på studiebesök tillsammans.
Daniel och Victoria på studiebesök tillsammans.Copyright (c) 2020 Shutterstock. No use without permission.

Nu arbetar Gunilla och Daniel ihop med Prins Daniels Fellowship, ett projekt som ska inspirera unga till entreprenörsskap. Gunilla trycker på att Daniel har “en helt annan pondus och säkerhet” numera.

Annons

“Vi har båda gjort en resa som kan inspirera de skolelever vi möter. Jag, den bråkiga invandrartjejen från förorten som byggde bolag från grunden och han, gymentreprenören från Ockelbo som blev hela Sveriges prins Daniel”, berättar hon.

“Prins Daniel gör ett genuint, hårt och inspirerande jobb på våra besök i gymnasieskolor och universitet runt om i hela Sverige och jag får en enorm energi av att arbeta med Prins Daniels Fellowship, plus att jag ser det som ett utbyte. Jag skulle inte vara ambassadör om inte prinsen hade nytta av mig.”

Annons
I annonssamarbete med Dermarome