Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kändiskvinnan bryter tystnaden om hemliga festkvällen med Silvia – sanningen ute

15 jul, 2023, 09:00 
Lisa Miskovsky berättar om festkvällen med kungen och drottning Silvia.
Annons

Det är först på Victoriadagen den 14 juli som det stora kalaset äger rum, men redan innan det stora kalaset har festligheterna börjat och Öland kryllar av diverse aktiviteter för att uppmärksamma Victoria.

Carl Philips ord efter dödsolyckan • Grevinnans nya toppjobb – efter avhoppet • Expertens uppmaning till Chris – 3 kungliga snackisar från vecka 27!Brand logo
Carl Philips ord efter dödsolyckan • Grevinnans nya toppjobb – efter avhoppet • Expertens uppmaning till Chris – 3 kungliga snackisar från vecka 27!

Solliden Sessions är tillbaka på Solliden slott. Där kommer ett gäng artister uppträda, underhålla folket och se till så att kungafamiljen får ett varmt melodiskt mottagande.

– Kungafamiljen är mycket nöjd, både med konserterna och mottagandet. Familjen har besökt flera av konserterna och träffat artisterna, säger slottets projektledare Pernilla Klintberg i ett pressmeddelande.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle under Solliden Sessions förra året.

Artistens möte med kungafamiljen

En av årets artister är Lisa Miskovsky. Hon kommer att uppträda dagen innan Victorias födelsedag. Mötet lär bli speciellt på flera sätt, då hon känner stora delar av kungafamiljen.

– Jag har träffat nästan alla i familjen, mest kungen och drottningen då. De är fina så det känns kul och så älskar jag slott. Jag och mina musiker brukar besöka speciella platser, när vi hinner. Det är mäktigt med historia, säger Lisa Miskovsky till Hänt.

Annons
Lisa Miskovsky
Lisa Miskovsky har träffat kungen och drottningen flera gånger, något hon tycker är väldigt kul.

Festkvällen med Silvia och kungen

Lisa delar flera intressen med kungafamiljen. Förutom musiken har de en gemensam faiblesse för fiske, ett ämne både hon och kungaparet gillar att diskutera när de träffas.

De har även hunnit med en festkväll tillsammans, berättar Lisa Miskovsky. Hon berättade då om det stöd som både kungen och drottningen uppvisade i samband med hennes spelning.

– De ville att jag skulle spela på ett stadsbesök i Riga, så då pratades vi vid lite. De vände i bilen och kom tillbaka till festen då de hörde att jag spelade några fler sånger vid minglet efter maten...stod längst fram och klappade, det var fint och kul.

Drottning Silvia och kungen
Drottning Silvia och kungen har haft en festkväll med artisten Lisa Miskovsky.

Foto: TT

Annons