Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kändiskvinnans stöddiga invit till kronprinsessan: ”Ska skriva ett brev”

25 nov, 2022, 16:00 
AvIbraheem Alsalman
Ebba von Sydow tänker inte ge sig!
Annons
Så har du aldrig sett Victoria förut • Privata orden till Madeleine • Smällen mot Margrethe – 3 snackisar från vecka 47!Brand logo
Så har du aldrig sett Victoria förut • Privata orden till Madeleine • Smällen mot Margrethe – 3 snackisar från vecka 47!

Hon är Influencer, bloggare, journalist, författare och entreprenör.

Ja, man kan lugnt konstatera att Ebba Kleberg von Sydow är mångsysslare.

Hon har varit med i SVT:s succéprogram ”På spåret” och i dag är hon aktuell i Kristallvinnare "Alla Mot Alla" i Kanal 5 och Discovery Plus och som leds av Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. Hon tävlar med fotbollsjournalisten Olof Lundh.

41-åringen har en gedigen erfarenhet. Hon har varit musikredaktör på P3, redaktör och krönikör i Expressen, chefredaktör på Veckorevyn, programledare i SVT i ”Go' kväll”, författare, programledare för Nyhetsmorgon, programutvecklare och medverkande i olika SVT-produktioner med kunglig rapportering.

Numera driver hon hela sex företag med maken Johan Kleberg. Företag med inriktning smycken, sportkläder, mode och inredning.

Annons

– Den röda tråden i det jag gör är design, livsstil och mode. Jag har fullt upp, men det går bra och vi gör vi vinst – ta i trä.., säger hon till Expressen.

Kändiskvinnans stöddiga invit till kungen: ”Ska skriva ett brev”

Tidningen skriver att Ebba och maken lade ett bud på Insjöns Väveri AB i Dalarna. Det är ett gammalt familjeföretag och ett av de få kvarvarande linneväverierna i Sverige. Men trots att vinsten uteblev så fanns det andra fördelar med köpet - man kan kalla sig för kunglig hovleverantör.

För att kunna bli kunglig hovleverantör måste företaget först ha levererat varor eller tjänster till hovet i minst fem år. Dessutom ska ekonomin ha skötts utan anmärkningar.

Väveriet levererar framför allt kökshanddukar till det kungliga linneförrådet, skriver Expressen i den långa och välskrivna intervjun.

En gång tillverkade de även begränsat antal badrockar – som såldes på rekordtid.

– Hade jag haft några badrockar över hade jag skickat en till kronprinsessan och en till prinsessan Sofia också. Hovet älskar ju kökshanddukarna!, säger Ebba Kleberg von Sydow.

Samtidigt har hon en önskan - nämligen att få ett kungligt besök.

– Jag skulle gärna vilja att någon i kungafamiljen kommer och besöker oss när de har vägarna förbi. Jag ska banne mig sätta mig och skriva ett brev i dag! Jag ska inte ge mig. Jag hoppas kungen har ett hum om vem jag är.

Annons