Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kändismannen ber om ursäkt – efter elaka attacken på kungen: ”Fräckt”

02 okt, 2023, 09:00 

Lennart Ekdal pudlar efter hårda orden om kungen.

Annons

Journalisten Lennart Ekdal går ibland att skymta i Panelen i Efter fem. Där sitter han tillsammans med en rad andra profiler för att diskutera aktuella nyheter under ledning av Tilde De Paula Eby.

Se folkfesten! Här går kortegen med kungen och Silvia genom StockholmBrand logo
Se folkfesten! Här går kortegen med kungen och Silvia genom Stockholm

Det var också där som han tidigare i år gick till attack mot kungen på hans födelsedag. Frågeställningen handlade om kronprinsessan Victoria redan nu borde ta över, vilket Lennart var väldigt tydlig med att han tyckte.

– Jag tycker han är olämplig. Där skulle vi ha en slagkraftig, humoristisk, entusiastisk, en riktig ”go-person”, inte den här sillmjölken, sa Lennart Ekdal och beskrev kungen som ”synnerligen blek”.

Annons
Lennart Ekdal
Lennart Ekdal skrädde inte orden när han skulle beskriva kungen i Efter fem.

Lennart Ekdal ber om ursäkt: ”Fräckt”

När Lennart Ekdal intervjuas av Expressen kommer händelsen i Efter fem på tal. Ett halvår senare har han till viss del ändrat synsätt och tycker kanske att han var lite väl hård på kungens födelsedag.

– Ja, det var ju extra fräckt. Jag får väl be om ursäkt i efterhand.

– Men han har säkert gjort sitt bästa. Säkert jobbat hårt. Men han fick ett uppdrag han inte var riktigt lämplig för, tycker jag. Det känns som att han lite plågsamt skridit till verket i alla år, säger Lennart Ekdal.

Annons
Kung Carl Gustaf
Lennart Ekdal väljer nu att be kungen om ursäkt.

”Man ska inte skjuta upp någonting”

Lennart Ekdal fyller 70 år i november. Senaste tiden har han dragit ned på arbetsuppdragen och sett till att njuta av lite mer egentid. För hans del handlar det om att fiska kräftor och spela musik.

Han hade gärna sett att kungen gjort samma sak och skapat sig mer tid utanför det kungliga rampljuset.

– Det är en bra mix du nämnde nu. Absolut. Det tycker jag han skulle få i tio år. Vi som är i sjuttioårsåldern får ju vara krassa. Vi vet att av den återstående tiden så ligger de bästa åren närmast. Man ska inte skjuta upp någonting som man vill göra innan man trillar av pinn.

Foto: TT

Annons