Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kändismannen besviken – talar ut efter mötet med Victoria

16 nov, 2023, 06:00 

Hockeystjärnan Erik Karlsson vädrar nu sitt missnöje – bara månader efter priset från kronprinsessan Victoria.

Annons

I somras fick hockeystjärnan Erik Karlsson att träffa hela kungafamiljen. Efter en succésäsong i NHL, där han med sina känsliga handleder levererade 101 poäng på 82 matcher, tilldelades han dessutom Victoriastipendiet under Victoriakonserten.

7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Med hustrun Melinda Curry vid sin sida, fick Erik Karlsson även äran att fotas med hela kungafamiljen tillsammans – ett hedervärt minne som han kommer bära med sig länge.

– Alla utmärkelser har sin charm, och det är svårt att jämföra. Man håller alla högt, men det är något speciellt när man får ett pris på hemmaplan, sa Erik Karlsson när han mottog priset från kronprinsessan Victoria.

Annons
Erik Karlsson fotograferas med kungafamiljen
Erik Karlsson tilldelades Victoriastipendiet 2023. Här fotograferas han och hustrun Melinda Curry tillsammans med kungafamiljen.

Chocken när namnen presenterades

Erik Karlssons otroliga poängskörd var väl värd att uppmärksamma. Aldrig tidigare har en svensk back gjort lika många poäng under en och samma säsong, vilket kronprinsessparet mycket riktigt noterade.

Därför var det något uppseendeväckande när Idrottsgalan presenterade sina nomineringar och Erik Karlssons namn inte gick att skymta bland kategorierna Årets manlige idrottare eller Årets prestation.

Erik Karlssons kritik: ”Lite konstigt”

Backen själv är aningen besviken och kritisk till att han inte blev nominerad, även om han inte hade räknat sig med något annat från det land som han växte upp i.

Annons

– Ja, det kan man ju tycka är lite konstigt. Men jag har inte blivit nominerad under mina fjorton år som proffs i världens bästa liga, så jag förväntade mig inget ändå, säger han och fortsätter:

– Ja, men typiskt Sverige ju. De gillar inte framgångar utanför landet.

Erik Karlsson kan i alla fall trösta sig med att han har kronprinsessan Victorias och prins Daniels stöd – och det speciella pris som de tilldelade honom den där härliga sommardagen på Öland.

Erik Karlsson
Trots sin lyckade fjolårssäsong fanns Erik Karlssons namn inte med bland de nominerade på Idrottsgalan 2023.

Foto: TT

Annons