Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kändismannen helt tagen efter mötet med Victoria – slutade i tårar: "Aldrig tidigare hänt"

16 jul, 2023, 15:00 

Kronprinsessans agerande rörde upp en hel del känslor.

Annons

Kronprinsessan Victoria är ute på jobb nästan årets alla dagar, men det finns vissa uppdrag som ger större avtryck än andra.

Nu berättar en känd man om ett möte med vår kronprinsessa som han sent kommer glömma – ja, det hela slutade för många i tårar.

Victoria älskar powerkostymer – se hennes bästa!Brand logo
Victoria älskar powerkostymer – se hennes bästa!

Mark Levengood om känslosamma stunden med kronprinsessan Victoria

Vi spolar tillbaka bandet tio år i tiden, och hamnar i år 2013. Det är då kvällen som Mark Levengood berättar om, i samband med kronprinsessans 46-årsdag, utspelar sig. Han beskriver det hela som ett av det mest magiska ögonblicken i hans liv.

Annons

Victoria var nämligen överraskningsgäst på QX-galan på Cirkus i Stockholm, och skulle dela ut priset Årets homo, bi, trans, till Jonas Gardell. Och reaktionerna blev starka.

År 2022 delade prinsparet ut priset Årets hetro (ett pris som Victoria vann 2021), men för tio år sedan såg det lite annorlunda ut. Ingen kunglighet hade nämligen befunnit sig i det sammanhanget förut.

Mark Levengood berättar på Instagram:

– Det hade ALDRIG tidigare hänt att någon kunglig, någonstans, hade stöttat ett HBTQ+evenemang. Publiken skrek, hurrade, grät och applåderade. Hon försökte förgäves få tyst på oss.

Annons

Kronprinsessan Victoria helt tagen efter folkets jubel

Ja, jublet kronprinsessan mottog när hon klev ut på scenen saknar än idag motstycke. Hon står och tar emot applåderna och tackar.

– Det är ju bara så att jag ska DELA UT ett pris, skojar hon när applåderna vägrar ta slut.

– Jag blir väldigt rörd, säger hon medan hon försöker påbörja sitt jobb.

Kronprinsessan Victoria tar emot applåder på QX-galan 2013
Victoria blir märkbart tagen.

Men det dröjer. Folket är så glada att kronprinsessan valt att stötta dem, och hennes tal är det många fortfarande kommer ihåg:

Annons

– Vi ska torka varandras tårar med öppna hjärtan och våra bara händer, sa hon bland annat. Det är en blinkning till Jonas Gardells bok Torka aldrig tårar utan handskar, som tar avstamp i 90-talets HIV-epidemi.

Det är alltså denna starka stund som Mark Levengood väljer att hylla Victoria med på bemärkelsedagen, och avslutar med några välvalda ord:

–I dessa tider inser man hur stort det är att få leva i ett fritt land, och när landet dessutom har en kronprinsessa som kan skapa mänsklig magi - då förstår man att Sverige verkligen är världens näst lyckligaste land.

Klippet finns att se på YouTube här.

Foto: TT

Annons