Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kändismannen i obekvämt möte med kungen: ”Nu kan du gå”

09 mar, 2024, 16:00 
Felix Herngren fick till ett möte med självaste kungen – som var allt annat än intresserad av komikern.
Annons
Felix Herngrens stora chock efter festavslöjandet – tvingas betala tusentals kronorBrand logo
Felix Herngrens stora chock efter festavslöjandet – tvingas betala tusentals kronor

För många är det stort att få träffa Sveriges regent, kung Carl Gustaf. Inte alla får möjligheten, så när den väl dyker upp är det inte så konstigt att livet känns lite extra speciellt.

Den möjligheten fick komikern Felix Herngren en gång i tiden, något som kollegan och komikern Henrik Dorsin avslöjar i Emil Perssons podd Fördomspodden.

Felix Herngren
Felix Herngrens vän och kollega Henrik Dorsin avslöjar komikerns möte med kungen i Emil Perssons Fördomspodden.Karin Törnblom/TT

Felix Herngrens möte med kungen

På frågan om Henrik Dorsin träffat kungen, svarar han nej. Men han vet att Felix har ett minne från en festkväll med kungen och i podcasten väljer han att dela med sig av anekdoten.

Annons

– Det är ju hans historia att berätta egentligen men Felix blev bortförd. Han hade julbord och blev bortförd till ett chambre séparée där kungen satt och kungen satt med ryggen emot. Så kommer det in någon med röda byxor och säger "titta vem jag har här, titta vem jag har här", säger Henrik Dorsin.

– Så Felix säger "Hej jag heter Felix". Och kungen knappt tittar på honom och säger "Fredriks?". "Nej, Felix…", fortsätter Henrik Dorsin.

Kungen får då förklarat för sig att Felix Herngren är skaparen bakom humorserien Solsidan, något som inte heller det verkar fånga kungens intresse.

Annons

– Nåja. Nu kan du gå, sa kungen enligt Henrik Dorsin.

Foto: TT

Kung Carl Gustaf
Kung Carl Gustaf var inte särskilt intresserad av att lära känna Felix Herngren.Fredrik Sandberg/TT
Annons