Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kändismannens ord om Victoria – efter skakiga relationen med Sofia: ”Så jävla trött”

22 jan, 2024, 08:09 

Filip Hammars önskan efter bråken.

Annons

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson har flera gånger hånat den svenska kungafamiljen. Inte minst när Hammar gick till vild attack på Twitter inför prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamlaBrand logo
5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla

”Fan vad man hoppas att allt går åt helvete för prinsessan Sofias vidriga överklass-charity”, skrev han på självaste bröllopsdagen och syftade på Project Playground.

Uttalandet väckte stor ilska. Bland annat från advokaten Anne Ramberg, som inte var helt nöjd med tv-profilens kommentar.

Annons

”Att på unga människors bröllopsdag göra ett sådant uttalande kan bara betecknas som svinaktigt – oavsett politisk uppfattning”, skrev Anne.

Filip Hammar
Filip Hammar gick till hård attack inför prinsessan Sofias och prins Carl Philips bröllop.

Filip Hammars ord om uttalandet

Filip Hammar har flera gånger pratat om den uppmärksammade tweeten. Han är fortfarande av samma åsikt, även om han i ”Filip och Fredrik podcast” sagt att han borde formulerat tweeten bättre.

– Jag är ju då av den starka åsikten att de här små, de här mikrobryggeri-tänk fast när det handlar om välgörenheter, att alla kan ha sin egen välgörenhet, jag tror mer på att betala mycket skatt i stället eller skänk pengar till de stora etablerade välgörenhetsorganisationerna.

Annons

– Jag vet inte om någon behöver höra min åsikt kring detta men detta är min åsikt. Men jag valde att inte formulera mig tydligt och bra som du gör utan i stället skrev jag något i stil med "jag är så jävla trött på alla, du vet, överklass-välgörenhetsorganisationer" eller någonting.

Prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia.

Filip Hammar om drömgästen

Trots Filip Hammars tidigare kommentarer om kungahuset, finns det ändå en önskan om att kunna locka till sig kungligheterna till frågesportprogrammet ”Alla mot alla”.

Annons

I en intervju med Expressen avslöjar nämligen Filip Hammar att det finns en särskild kunglighet som han gärna ser är en del av uppställningen.

– Visst hade det varit kul om kronprinsessan Victoria ville vara med, eller vem fan som helst. Du vet Magdalena Andersson, Ulf Kristersson eller kanske Zlatan? Men det är inte realistiskt. Vi pratar ibland i programmet om fallhöjd. Jag kan ändå förstå, när man är med i ett sånt här program, så exponerar man sig själv för att folk ska tycka att man är en idiot.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria.

Foto: TT

Annons