Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Känslosamma bilderna – Harry i tårar framför sin farmors kista

15 sep, 2022, 04:00 

Prins Harry kunde inte hålla tillbaka tårarna under ceremonin.

Annons
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths livBrand logo
Unika filmerna visar: Så var drottning Elizabeths liv

Idag har det gått en vecka sedan den chockartade och sorgliga dagen som skakade hela världen – dagen då drottning Elizabeth gick ur tiden, 96 år gammal.

Hela Storbritannien, och hela världen, sörjer hennes bortgång. Men svårast är det förstås för drottningens närmaste familj.

På onsdagen var det flera medlemmar av kungafamiljen som öppet visade sin sorg, under ceremonin för deras älskade Elizabeth.

En känslosam dag för den brittiska kungafamiljen.

Prins Harry i tårar framför sin farmors kista

De senaste dagarna har drottningens kista flyttats från Balmoral, där hon somnade in för en vecka sedan, till London där hon ska begravas på måndag den 19e september.

Annons

På onsdagen fördes kistan i procession från The Bow Room på Buckingham Palace till Palace of Westminster. I processionen gick drottningens barn och barnbarn.

Väl framme vid ceremonin i Westminster Hall var stämningen mycket känslosam. Bilder visar hur Harry grät framför sin farmors kista, bredvid Meghan som också kämpade mot tårarna.

Harry sörjer sin älskade farmor.
Prinsen kunde inte hålla tillbaka tårarna.

Även William och Kate såg mycket berörda ut under ceremonin, liksom resten av kungafamiljen.

Drottningens barnbarn Lady Louise och James Viscount Severn.

De närmaste dagarna kommer hundratusentals människor köa för att få sig en sista glimt av kistan. Och på måndag den 19 september är det alltså dags för begravning i Westminster Abbey. Därefter får drottningen äntligen vila och återförenas med sin älskade Philip.

Annons