Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Känslosamma detaljen i bilden på Julian som alla missade – 40 år senare

08 sep, 2023, 12:00 

Noterade du denna underbara detalj?

Annons

Vilken kickstart på helgen – en sprillans ny bild på HELA kungafamiljen! Ja, till och med prinsessan Madeleines familj var med på fotot som togs på slottet.

Det går givetvis att studera bilden länge för att se alla härliga detaljer – men en på prins Julian är lätt att missa. Svensk Damtidning berättar!

Birgitta avslöjar: Kungen vill sälja • Charlenes markering mot skilsmässoryktena • De är bjudna till kungens stora fest – 3 kungliga snackisar från vecka 36!Brand logo
Birgitta avslöjar: Kungen vill sälja • Charlenes markering mot skilsmässoryktena • De är bjudna till kungens stora fest – 3 kungliga snackisar från vecka 36!

Skillnaden i nya bilden på kungafamiljen 2023

Fotot togs tidigare under sommaren, medan Madeleine, Chris och barnen fortfarande befann sig i Stockholm. Och visst är det underbart att se att det gick att få ihop en familjebild. Mycket har ju hänt sedan 2021 när familjen sist samlades för att fotas ihop.

Annons

Då var ju prins Julian fortfarande en liten bebis – nu har han blivit en stor förskolepojke! Julian är inte den enda som vuxit upp, alla kungaparets barnbarn har vuxit så det knakar.

Hela kungafamiljen samlad på Solliden 2021
Denna underbara bild fotades på Solliden 2021. Då var hundarna välkomna!

Gabriel, Alexander, Oscar och Nicolas matchar alla i kostym, Adrienne och Leonore bär likadana blåa klänningar och Estelle står på "vuxenraden" i en vacker blommig klänning.

Prins Julian då? Jo, han bär ett stycke historia.

Hela kungafamiljen fotas på slottet 2023
I år blev det aningen mer uppstyrt.
Annons

Detaljen i nya bilden på prins Julian – bär pappas kläder

Tycker du att hans dress ser bekant ut? Då har du ett riktigt superminne. Den ljusblåa dressen har vi nämligen sett förut, men inte är det på prins Julian.

Kikar man tillbaka i arkivet finns det nämligen en bild från Borgholm år 1983, när drottning Silvia bär en 4-årig prins Carl Philip i famnen. Där bär han precis samma blåa klädsel som han son nu har på sig, hela fyrtio år senare.

Visst är det underbart att se historien gå i arv. Dessutom är det ett utmärkt hållbarhetsknep, att låta kläder gå i arv i generationen och inte köpa så mycket nytt – vilka föredömen de är, Sofia och Carl Philip!

Annons
Drottning Silvia bär prins Carl Philip 1983
Carl Philip då...
Prins Julian
...och Julian idag!
Annons

Foto: TT/Kungliga hovstaterna

Annons