Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Känslostorm på Haga slott – har förändrats för Victoria och Daniel

27 maj, 2024, 15:00 
Mycket känslor väcks till liv på Haga slott.
Annons

Samtidigt som kronprinsessan Victoria och prins Daniel axlar viktiga roller som representanter för Sverige, är de också helt vanliga tvåbarnsföräldrar. Ja, bakom dörrarna på Haga slott är det precis samma Mello-mys, bus och stök som hos vilken familj som helst.

Och just idag är en alldeles särskild dag för familjen på Haga. Det här är varför.

Avslöjar: Drottning Margrethe till Sverige • Sofia festar i detaljen för 100 000 kronor • Victoriakonserten tvingas flytta – 3 kungliga snackisar från vecka 21!Brand logo
Avslöjar: Drottning Margrethe till Sverige • Sofia festar i detaljen för 100 000 kronor • Victoriakonserten tvingas flytta – 3 kungliga snackisar från vecka 21!

Prins Daniels stora lycka efter prins Oscars dop

2012 fick Victoria och Daniel sitt första barn, prinsessan Estelle. Hon var mycket efterlängtad, inte bara av föräldrarna. Nu hade ju Sverige fått en ny tronarvinge – en framtida drottning!

Annons

Och några år senare var babylyckan total igen. Den 5:e september 2015 kom hovet med en kommuniké:

– Deras Kungliga Högheter Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel har den stora glädjen att meddela att de väntar sitt andra barn.

Ett par månader senare, damp prins Oscar ned precis som beräknat i början av mars. Runt halv nio på kvällen, onsdagen den 3:e mars 2016 föddes Oscar efter en snabb förlossning.

– Jag är jätteglad, ni vet ju var mina känslor är någonstans, sa prins Daniel.

Prins Daniel håller presskonferens på Karolinska sjukhuset i Solna med anledningen av födseln av hans och kronprinsessan Victorias son
En stolt prins Daniel möter pressen.Ola Axman/Aftonbladet/TT
Annons

Känslostormen på Haga slott – sex år sedan prins Oscars dop

Nästan två månader senare var det dags för riktig kunglig höjdpunkt: dop!

Ja, det var på dagen åtta år sedan prins Oscar döptes en molnig fredag i Slottskyrkan. Därför är det klart att dessa nervösa och spända känslor bubblar upp till ytan lite extra idag på Haga slott.

Kronprins Frederik, prins Oscar, kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel hyllas av allmänheten på slottsbacken efter dopet i slottskyrkan på Stockholms slott
Kronprinsessfamiljen med prins Oscars fadder, nuvarande kung Frederik.Marcus Ericsson/TT

Dryga 370 gäster hade samlats i kyrkan, och där rymdes kungligheter från hela Europa, representanter för riksdag och regering – och såklart hela stora familjen, både från Ockelbo och Drottningholm.

Annons

Prins Oscar skötte det hela galant, och sov igenom stora delar av ceremonin. Och Victoria och Daniel, ja, de var stolta som tuppar!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med prins Oscar på Stockholms slott vid prins Oscars dop
Tänk vad tiden går!Jessica Gow/TT

Foto: TT

Annons