Kärleken mellan drottning Elizabeth och prins Philip blomstrar igen

Drottning Elizabeth och Philips kärlek blomstrar igen.

Drottning Elizabeth och prins Philip har flyttat ihop igen!

Drottning Elizabeth och prins Philip är bokstavligen talat ett legendariskt kärlekspar – deras äktenskap är det äldsta någonting mellan brittiska kungligheter. De har varit gifta i över 72 år. Det är en hisnande siffra.

Det var den 20 november 1947 klockan halv tolv brittisk tid som 21-åriga Elizabeth fick sin grekiske prins i Westminster Abbey i London.

– Jag, Elizabeth Alexandra Mary, tager dig Philip till min äkta man, sa hon med en röst som var så ljus och tunn att den knappt hördes.

Och självklart har ett sådant långt förhållande sina toppar och dalar. Sedan 2017, då Philip gick i pension, har paret bott i olika bostäder och bara träffats på högtider. Men coronaviruset har förändrat allt. Efter pandemins framfart i Storbritannien har kungligheterna, som är i riskgrupper båda två, flyttat ihop igen!

Drottningens lycka

Drottningen uppges vara glad att vara återförenad med sin make. De bor tillsammans i Windsor Castle och umgås mycket mer än vanligt. Drottningen har genomgått en annan förändring också – hon har förlitat sig på sin kristna tro i mycket större utsträckning än vanligt, för att kunna genomlida krisen i Storbritannien, rapporterar tidningen Express.

Paret passas upp av en “minimal personalstyrka”, som bland annat inkluderar drottningens påklädare.

Drottningen fyllde nyligen 96 och prins Philip fyller 99 nästa månad. Han var 96 då han pensionerade sig – efter en lång tjänstgöring som innefattade över 22 000 uppdrag som han utförde på egen hand. Efter pensioneringen flyttade han till en bostad på sin hustrus marker vid slottet Sandringham i Norfolk.

Drottningen har fortsatt jobba – fram tills coronaviruskrisen satte stopp för hennes jobbplaner.

Låt oss hoppas att kärleksparet får många fler år tillsammans!