Kärleksbilden på Victoria och Daniel som överraskade alla

Kärleksbilden överraskade alla.

Kärleksbilden på kronprinsessan Victoria och prins Daniel som hovet publicerade överraskade alla. Det var en ovanligt kärleksfull bild – en personlig sida som vi inte ofta ser.
Det här är kronprinsessan Victoria
Slå på ljud

Båda är klädda i jeans och ljusa skjortor. Victoria lutar sin kind mot Daniel och tittar leende in i kameran. Hennes båda händer är på honom, och han håller om henne med ena armen. Även Daniel ler, och tittar ner i golvet.

Den ljusa, fina bilden skulle kunna ha kommit ur en klädkatalog. Men det är vårt kronprinsesspar – i ett avslappnat ögonblick.

Bilden som släpptes av hovet är ovanlig just för att den är så avslappnad. Vanligtvis ser vi Victoria och Daniel i officiella sammanhang, gärna i kavaj och finbyxor, eller flådiga balkläder. Här är de klädda som folk är mest, och även om det är ovant att se så passar det.

Det är något speciellt att se Daniel och Victoria gosa så tydligt i offentligheten. De kärleksfulla greppen om varandra talar sitt tydliga språk.

Den fina kärleksbilden på Victoria och Daniel.

Den fina kärleksbilden på Victoria och Daniel. Foto: Linda Broström/Kungliga hovstaterna

Har varit gifta i snart tio år

Det har gått snart tio år sedan Victoria och Daniels bröllop – kulmen på en osannolik kärlekshistoria, och början på ett starkt och tryggt äktenskap.

Trots att Victoria och Daniel inte hade varit offentliga med sin förhållande särskilt länge vågade de bjuda på flera ömma kärleksgester under lysningen. Och nu i efterhand vet vi att det inte är helt självklart i kungliga sammanhang.

De har fortsatt att visa sin kärlek – även mitt i de mest högtidliga kungliga sammanhang. Det är ju inte alla kungliga par som håller handen i direktsänd tv, mitt under Nobelfesten. Eller på viktiga uppdrag utomlands.