Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kärleksögonblicket mellan Victoria och Daniel! Allt fångat på bild

18 apr, 2024, 18:00 
Nu reser prins Daniel ensam till det land där han och kronprinsessan Victoria låtit kärleken flöda!
Annons

Italien erbjuder det mesta. Här är klimatet varierat, med milda vintrar uppe i norr och milt regn i söder. Här kan man välja om man vill åka skidor i Alperna, eller lapa sol och njuta av medelhavsklimat på sydligare breddgrader.

7 saker du inte visste om prins DanielBrand logo
7 saker du inte visste om prins Daniel

För prins Daniel och kronprinsessan Victoria har landet alltid varit en speciell plats. Hemma i Sverige visar de sällan sin kärlek offentligt, men när de befinner sig i romantiska Italien har de flera gånger fångats på bilder av kärleksfull karaktär.

Annons

Som när de befann sig på en skidsemester i lyxiga Cortina d’Ampezzo 2006 och bara hade ögon för varandra. Vi hade aldrig sett dem så kära som under de här lyckliga dagarna i Italien, när Daniel och Victoria struntade i kamerorna och lät kärleken flöda.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria visar sin kärlek under en skidsemester i Cortina d’Ampezzo 2006.E-Press/TT

Kärleksögonblicken med Victoria och Daniel

Ja, det verkar onekligen vara något med den italienska luften. För semestern i Cortina d’Ampezzo är långt ifrån den enda gången som Victoria och Daniel varit på kärlekshumör.

Annons

Samma år var de på en kärleksresa i Siciliens största stad Palermo. Då hade snön byts ut mot sand, med ett lyxigt besök på femstjärniga The Grand Hotel Villa Igieas som omgärdas av prunkande trädgård med jasminblommor, palmer och utsikt över medelhavet.

Under vistelsen åt de på hotellrestaurangen Sala Specchi och ägnade sig åt gemensamma intressen som tennis och golf.

Victorias kärleksgest

Fem år senare, 2011, var de återigen på plats i Italien för att närvara på Tour de Ski. När de mötte pressen var stämningen lyckligt avslappnad och de ställde upp på riktigt gulliga krambilder och såg hur kära ut som helst.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel.ROBBAN ANDERSSON / XP / TT

Eller som när de gjorde sin första utlandsresa sedan pandemin 2021. Då var de på plats i Rom för att bland annat träffa Sveriges ambassadör i Sverige, Jan Björklund.

De besökte även utställningen "Images that change the world" i Via Portuense, i Roms sydvästra utkant. När de betraktade utställningen passade Victoria på att lägga armarna om sin Daniel – ett tydligt kvitto på att Italien gjort det igen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victorias kärleksgest – under besöket i Rom med prins Daniel.TT

Daniel reser ensam

Nu har Daniel återvänt till det land där han och Victoria delar så många kärleksfulla minnen. Den här gången är han på plats i Venedig för att närvara vid invigningen av Nordiska paviljongen vid Venedigbiennalen.

Dessvärre får han den här gången klara sig utan sin älskade Victoria. Hon är i stället och besöker Store Mosse nationalpark i Småland.

Foto: TT

Annons