Kärleksparet tvingas isär efter nya beslutet

Ännu en kunglighet kan komma att bosätta sig i USA, men inte förrän det går att söka visum.
Slå på ljud

Prins Daniels systerdotter Hedvig Blom står inför ett dilemma. Prinsessan Estelles 21-åriga kusin är nämligen tillsammans med hockeyspelaren Victor Söderström, 19, som hittills har spelat för Brynäs i den svenska högstaligan i hockey, men nu är det dags för ett nytt kapitel i karriären.

Till förra årets säsong värvades den talangfulle hockeyspelaren nämligen till Arizona Coyotes, ett lag som har sin bas i just Arizona, USA. Han spelade trots det en säsong till med hemmaklubben Brynäs, men nu har det burit av västerut för Victor, som ska återförenas med sitt amerikanska lag till nästa säsong.

Det betyder att paret, som varit tillsammans sedan minst november förra året, kommer behöva splittras – iallafall för en tid. Just nu går det inte att ansöka om nya visum till USA, då ambassaden i Sverige fortfarande håller stängt på grund av corona, vilket gör att Hedvig inte kan flytta med riktigt än.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Ser fram emot flytten

I en intervju med Hockeysverige berättar Victor Söderström att han ser fram emot flytten, men utesluter inte att han kan komma att åka tillbaka till Sverige igen. Allt beror på hur den amerikanska hockeyligan väljer att göra i coronasituationen.

– Jättekul såklart, det har varit en dröm att få vara en del av ett NHL-lag sedan man var liten, så att få chansen att åka över och vara med på campen och kanske till och med ska få spela, jag ser fram emot det jättemycket.

Victor har tidigare sagt till Expressen att han inte tänker nämnvärt på att Hedvig har kungliga släktband.

– Det är ingenting man tänker på så. Alla är sig själva och det är ju normala människor, alla är jättesnälla personer. Jag och Hedvig har känt varandra i ungefär tre år och hon gör mig på bra humör, så det är jättekul, säger han.

Foto: TT