Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kärleksröd brud – bröllopsbilderna på prinsessan Ayako är här!

30 okt, 2018, 14:00 
Prinsessan Ayako
Prinsessan Ayako är nu gift med Kei Moriya. I och med giftermålet förlorade hon sin kungliga status.
Annons

Det blev ett romantiskt höstbröllop i Meiji-helgedomen i Tokyo för japanska prinsessan Ayako och hennes brudgum Kei Moriya. Över tusen förväntansfulla människor kom dit för att få en titt på brudparet. Paret log när de anlände och fick hyllningar av alla som ropade: ”Banzai!” Det betyder ungefär “Lev lyckliga och få ett långt liv”. Närmaste släkten fanns på plats för att bevittna ceremonin.

prinsessan Ayako gifter sig.

Innan ceremonin ägde rum bytte bruden sin gula kimono mot en röd. Bruden bar denna fina kimono broderad med rosa och gröna löv och djuplila “hakama” – vida byxor till. Hon höll i en ”hiougi”, en solfjäder tillverkad av japansk cypress. Frisyren var av traditionell stil. Håret var bakåtkammat och en aning hjärtformat.

Annons

Mer västerländskt

Kei Moriya hade klätt sig i en mer västerländsk, i en svart morning coat, och till den hade han grårandiga byxor och en silkeshatt som han fått från Ayako framlidna far, prins Takamado.

Prinsessan Ayako gifter sig

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ayakos kimono hade samma stil och design som den kimono systern, prinsessan Noriko, bar vid sitt bröllop när hon gifte sig med Kunimaro Senge år 2014.

– Jag är förvånad över hur välsignad jag är, sade Ayako.

Som ung flicka lärde sig  Ayako, som ju är född i den kejserliga familjen, att hennes plikt var att stödja kejsaren och kejsarinnan. I och med bröllopet förlorar hon sin kungliga status och alla privilegier.

Lämnar familjen

– Jag kommer att lämna den kejserliga familjen idag, men jag kommer att förbli oförändrad i mitt stöd för hans majestät och hennes majestät, sade hon.

Annons

Brudgummen Moriya arbetar på ett rederi, och hans mor är väninna till hans nyblivna svärmor, prinsessan Hisako. De nygifta träffades via mammorna! Det var Ayakos mor som presenterade dem för varandra i samband med ett möte på en välgörenhetsorganisation. Kei Moriya satt i styrelsen och när de träffades uppstod kärlek.

Titlarna ryker

De kungliga titlarna ryker så det står härliga till i kejsarfamiljen. Ayako har genom giftermålet gett upp sin kejserliga titel för att hon äktade en vanlig person. Hennes kusin, prinsessan Mako, gör detsamma för att gifta sig med Kei Komuro 2020. Aykos äldre syster, prinsessan Noriko, gjorde samma sak 2014. För närvarande gäller inte den regeln för män i den kejserliga familjen.

Foto: IBL

Annons