Karolin A. Johansson slutade – här är hennes nya liv

Karolin A. Johansson lämnade livet som hovmarskalk och Victorias högra hand efter sju år.Nu väntar ett nytt spännande kapitel i hennes liv – långt ut på landet.För Di Weekend berättar hon om sin livsändring, som hon kallar för en “dröm”.

Hela tiden har hon funnits där, i bakgrunden, när kronprinsessan varit ute på uppdrag.

Som hovmarskalk och chef för Victorias hovstat har det varit ett hektiskt liv mott i händelsernas centrum för Karolin A. Johansson, 37.

Men nu är den tiden förbi. Hon har slutat på jobbet och ersatts av Lena Bartholdson.

Så vad händer i livet för Victorias tidigare högra hand nu?

Hon har startat ett bolag med en splittrad verksamhetsbeskrivning, berättar hon. Det som står på agendan är “nötproduktion, fårproduktion, strategisk rådgivning, krishantering och medie­träning”.

I intervjun med Di Weekend berättar Johansson om hur hon börjat ta över föräldrarnas gård, vid Kalmarsund. Hon blir den femte i generationen som driver gården, som består av 286 hektar mark, 40 nötdjur, 50 får och även höns.

Hovmarskalkens nya liv

– Jag känner att det är min roll i livet. Jag känner mig så otroligt hemma och lycklig när jag är hemma på gården, att få leva så nära naturen och få se årstidsväxlingarna. Att få ta hand om den lilla biten av planeten är min drivkraft, säger hon till tidningen.

Hon berättar att hon mötts av förvåning för sitt livsbeslut.

– De har svårt att relatera till det liv jag har hemmavid i Småland, på samma sätt som mina släktingar och vänner i Småland inte har en susning om vad jag har gjort i Stockholm. För dem i Småland är jag ­Karolin som går i smutsiga kläder, kör röjsåg och målar staket. Men för mig är det två världar som kompletterar varandra.

Karolin A. Johanssons saknad efter Victoria

Det enda tunga i att sadla om, är saknaden efter kronprinsessan.

– Jag kommer att sakna kronprinsessan som person. Vi har kommit varandra nära och jag tycker att hon är en helt magisk människa. Hennes nyfikenhet, kunskap och otroliga värme har verkligen gått rakt in i hjärtat. Men jag är ödmjuk inför att var sak har sin tid. Själva rollen har jag haft till låns och det är viktigt att den person som kommer efter mig får det utrymme som behövs för att kunna göra ett bra jobb.